Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Auto nezvestného páru našli poliate chemikáliou pri slovenských hraniciach: Zlé správy! Vražda kvôli nehnuteľnosti?

Partneri, ktorí zmizli bez stopy, sú pravdepodobne mŕtvi. Zobraziť galériu (3)
Partneri, ktorí zmizli bez stopy, sú pravdepodobne mŕtvi. (Zdroj: tydenikpolicie.cz)

PRAHA - Nezvestný partnerský pár z Prahy, po ktorom kriminalisti pátrajú od polovice júla a ktorého auto sa našlo odstavené neďaleko slovenských hraníc, v maďarskom Ostrihome, už zrejme nie je nažive. Pražská polícia v stredu v súvislosti s prípadom zadržala dvoch mužov (obaja ročník 1995), jedného obvinila z trestného činu vraždy a druhého z podvodu. Cieľom konania páchateľov bolo získanie ženinej nehnuteľnosti v hodnote niekoľko desiatok miliónov korún.

"Podľa dôkazov, ktoré v súčasnej chvíli máme, môžeme povedať, že žena a muž s najväčšou pravdepodobnosťou nie sú nažive," uviedla pre ČTK policajná hovorkyňa Eva Kropáčová. Medzi dôkazy vymenovala vypátrané vozidlo v Maďarsku, ktoré bolo vo vnútri poliate neznámou chemickou látkou, s najväčšou pravdepodobnosťou benzínom alebo naftou. Ďalej kriminalistom podľa hovorkyne pomohli aj svedectvá z odpočívadla na D1, kde bola dvojica v júni naposledy videná. "Stále ale prebieha vyšetrovanie veci, bližšie informácie polícia oznamovať nebude," povedala Kropáčová.

Obvinený z vraždy je podľa nej teraz vo väzbe, hrozí mu až 20 rokov odňatia slobody či výnimočný trest. Muž obvinený z podvodu je na slobode, v prípade odsúdenia môže ísť do väzenia až na desať rokov.

Záhadné okolnosti zmiznutia

Polícia minulý týždeň v stredu oznámila, že osobný automobil partnerského páru z Prahy sa našiel odstavený v maďarskom meste Ostrihom blízko slovenských hraníc. Vozidlo značky Renault Fluence nemalo žiadne registračné značky, jeho vnútorné priestory boli zamočené neznámou chemickou látkou a v aute policajti nenašli žiadne osobné veci nezvestných.

Policajti vyhlásili pátranie po páre, ktorý spoločne žil v byte v Prahe 6, v polovici júla. Obaja sa dlho neozvali svojim blízkym a rodina nevedela, kde partneri sú. Policajti zistili, že mali v pláne odísť na Moravu. Nezvestní boli 6. júna spozorovaní vo svojom aute na odpočívadle pri diaľnici D1 v blízkosti 66. kilometra pred prevádzkarňou McDonalds. Odvtedy polícia nemala o ich pohybe informácie a s prosbou o pomoc sa obrátila na verejnosť.

Popis nezvestných

Nezvestná Marie Drašnarová (72) je vysoká približne 180 centimetrov, je strednej postavy. Má zelené oči, ryšavé vlasy a nosí dioptrické okuliare. 

Nezvestná Mária Drašnarová.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: tydenikpolicie.cz)

Nezvestný Přemysl Herzán (57) má približne 165 centimetrov, je tiež strednej postavy. Má modré oči a šedivé nakrátko ostrihané vlasy.

Nezvestný Přemysl Herzán.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: tydenikpolicie.cz)

Viac o téme: AutoZmiznutieChemikálieOstrihomPrahe
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu