Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Partneri zmizli bez stopy: Desivý nález pri slovenských hraniciach, ich auto našli poliate chemikáliou

Manželia zmizli bez stopy. Zobraziť galériu (3)
Manželia zmizli bez stopy. (Zdroj: tydenikpolicie.cz)

OSTRIHOM - Po manželoch z Prahy sa ešte v júni zľahla zem. Polícia vyhlásila pátranie, o pomoc poprosili aj verejnosť. V septembri však narazili na stopu, ktorá je viac než podivná. Neďaleko slovenských hraníc, v maďarskom meste Ostrihom, našli auto, ktoré vlastní práve nezvestný pár.

Desivé však je, že vozidlo Renault Fluence bolo poliate chemikáliou. Autu navyše chýbali značky. V stredu ráno o tom informovala pražská polícia, ktorá nevylúčila najhoršie - že sa partneri stali obeťami trestného činu. Podrobnosti priblížil portál tn.cz

"Vozidlo nemalo žiadne registračné značky a jeho vnútorné priestory boli poliate neznámou chemickou látkou. Vo vozidle sa nenachádzali žiadne osobné veci nezvestných," objasnila hovorkyňa pražských policajtov Eva Kropáčová.

Prečítajte si aj: Češku Petru odsúdili na 30 rokov za vraždu: Lístok na slobodu! Porodila chlapčeka, otec je neznámy

Pár v aute naposledy videli na odpočívadle pri diaľnici D1 pred prevádzkou McDonald´s v blízkosti 66. kilometra. Automobil mal podľa slov hovorkyne pôvodne registračnú značku 2AT 3544.

Plánovali výlet

Blízki a príbuzní dvojice uviedli, že mali v pláne ísť "niekam na Moravu". Od začiatku júna však o nich nikto nič nepočul, nikomu sa neozvali. 

Keďže polícia nevylúčila, že išlo o trestný čin, vyšetrovanie prípadu prevzali kriminalisti z Krajského riaditeľstva polície hlavného mesta Praha. Policajti sa zároveň obracajú na občanov, ktorí by mohli mať informácie vedúce k vypátraniu ženy a muža. 

"Prosíme verejnosť o pomoc pri zmapovaní pohybu vozidla a samozrejme o pomoc pri pátraní po nezvestnej dvojici. Akékoľvek informácie, prosím, odovzdajte policajtom na linke 158," uviedla Kropáčová.

Popis nezvestných

Nezvestná Marie Drašnarová (72) je vysoká približne 180 centimetrov, je strednej postavy. Má zelené oči, ryšavé vlasy a nosí dioptrické okuliare. 

Nezvestná Mária Drašnarová.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: tydenikpolicie.cz)

Nezvestný Přemysl Herzán (57) má približne 165 centimetrov, je tiež strednej postavy. Má modré oči a šedivé nakrátko ostrihané vlasy.

Nezvestný Přemysl Herzán.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: tydenikpolicie.cz)

Viac o téme: ManželiaNezvestníPolícia Maďarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu