Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ďalšia rana pre Babiša: Má sa ospravedlniť za výroky o tom, že demonštranti boli podplatení

Andrej Babiš
Andrej Babiš (Zdroj: SITA/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - Český premiér Andrej Babiš sa má ospravedlniť za výroky, že účastníci masových demonštrácií proti jeho osobe boli podplatení. Rozhodol o tom v piatok pražský súd, ktorý riešil žalobu jednej z účastníčok týchto demonštrácií Jany Filipovej.

Tá v žalobe argumentovala, že ak premiér označil demonštrantov za podplatených, myslel tým aj ju. Po tomto Babišovom výroku jej začali chodiť nenávistné maily s otázkami, koľko za účasť na demonštráciách dostáva, píše český týždenník Respekt. O tom, že demonštranti údajne nechodia na protesty zadarmo, začal ako prvý v júli hovoriť poslanec Babišovej strany ANO Pavel Růžička. Spomínal okrem iného informácie, že demonštranti sa údajne pýtali jeden druhého, kam si majú ísť po skončení protestu po peniaze.

Neskôr s podobnými výrokmi prišiel aj premiér Babiš, ktorý tiež hovoril o tom, že demonštrantom za účasť na protestoch niekto platí. Babišov obhajca na piatkové rozhodnutie pražského súdu reagoval s tým, že premiérove výroky boli myslené všeobecne a nemohli nijako zasiahnuť do práv žalujúcej Jany Filipovej. Babiš sa podľa neho proti rozsudku odvolá.

Viac o téme: DemonštrantiŽalobaOspravedlnenieSúd Andrej Babiš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu