Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Prvé lekcia kurzu pilotovania sa zvrhla na drámu: VIDEO S týmto žiak nerátal, najhoršie obavy realitou

(Zdroj: YouTube/NBC News, topky)

SYDNEY - Hneď pri prvej lekcii kurzu pilotovania musel s dvojmiestnou Cessnou neplánovane núdzovo pristáť Austrálčan May Sylvester. Jeho inštruktor totiž počas letu upadol do bezvedomia, a riadenia sa tak musel chopiť jeho neskúsený žiak. Sylvester nakoniec s pomocou zamestnanca riadenia letovej prevádzky bezpečne pristál na malom letisku na predmestí západoaustralského Perthu.

Študentka (†19) bola na stáži v raji na zemi: Let ako z hororu, premohla pilota a...

Prvú hodinu leteckého kurzu, na ktorú zrejme nikdy nezabudne, absolvoval Sylvester v sobotu. Včera úrady zverejnili záznam jeho konverzácie s riadiacou vežou letiska Jandakot potom, čo jeho inštruktor omdlel. Informoval portál news.com.au.

"Opiera sa o mojej rameno, snažím sa ho udržať hore, ale stále padá," hovorí účastník kurzu lietania na zázname. "Viete, ako ovládať toto lietadlo?" spýtal sa ho zamestnanec letiska. "Toto je moja prvá lekcia," vysvetlil mu Sylvester a dodal, že to bude aj jeho prvé pristátie.

Na letisko Jandakot kvôli dramatickej situácii prišli hasiči aj záchranári, nakoniec ale neboli potrební. Účastníkovi kurzu lietania sa napriek absencii skúseností podarilo s Cessnou úspešne pristáť - za jasotu prizerajúcich sa, medzi ktorými boli aj jeho manželka a tri deti.

Riaditeľ leteckej školy Chuck McElwee austrálskym médiám povedal, že za tridsať rokov praxe nič podobné nezažil. Sylvester podľa neho "odviedol absolútne výnimočnú prácu". Inštruktor, ktorý počas výučby upadol do bezvedomia, je v stabilizovanom stave, doplnil McElwee.

Viac o téme: PilotLekciaCessnaPerth
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu