Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Trumpova osobná asistentka odišla: Prezradila dôverné informácie o prezidentovej rodine

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/Christian Hartmann, Pool via AP)

WASHINGTON - Osobná asistentka amerického prezidenta Donalda Trumpa Madeleine Westerhoutová sa vo štvrtok vzdala funkcie po tom, ako novinárom prezradila dôverné informácie o prezidentovej rodine. Informovala o tom v piatok agentúra AFP s odvolaním sa na americké médiá.

Westerhoutová sa vzdala postu asistentky po tom, ako sa prezident dozvedel, že hovorila s novinármi o jeho rodine a o záležitostiach Bieleho domu. Predmetný rozhovor sa uskutočnil počas prezidentovej nedávnej pracovnej dovolenky v New Jersey. Podľa CNN sa Westerhoutová domnievala, že s novinármi hovorí mimo záznam, čo im však údajne nepovedala.

Jeden z novinárov preto následne obsah rozhovoru tlmočil predstaviteľom Bielemu domu. Kancelária Westerhoutovej sa podľa AFP nachádzala priamo pred Oválnou pracovňou Bieleho a americké média ju preto označovali za prezidentskú "vrátničku". Túto pozíciu zastávala od nástupu Donalda Trumpa do funkcie prezidenta. Trumpova administratíva je podľa AFP zvlášť citlivá na to, keď zamestnanci novinárom prezrádzajú informácie o interných záležitostiach Bieleho domu.

Viac o téme: RodinaAsistentkaInformácieDonald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu