Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Tajné stretnutie Melanie s Kimom? Šéf USA Trump opäť perlil, Biely dom reagoval okamžite

Donald Trump so svojou manželkou Melaniou Zobraziť galériu (2)
Donald Trump so svojou manželkou Melaniou (Zdroj: SITA/AP/Carolyn Kaster)

WASHINGTON - Biely dom v pondelok vysvetlil vyhlásenie amerického prezidenta Donalda Trumpa, ktoré naznačovalo, že prvá dáma Melania Trumpová sa tajne stretla so severokórejským vodcom Kim Čong-unom - podľa Bieleho domu sa žiadne takéto stretnutia neuskutočnili.

Trump v pondelok na tlačovej konferencii totiž povedal, že prvá dáma "už pozná Kim Čong-una". Tlačová tajomníčka Bieleho domu Stephanie Grishamová vo vyhlásení uviedla, že Trump sa "manželke zdôveruje s mnohými záležitosťami" vrátane svojho vzťahu s Kimom. "A aj keď sa s ním prvá dáma nestretla, prezident má pocit, akoby ho poznala už aj ona," dodala hovorkyňa.

Vysvetlenie prišlo v období, keď Severná Kórea podnikla za posledné mesiace novú sériu raketových testov. Najnovší bol zaznamenaný v sobotu 24. augusta, keď dve vystrelené rakety dopadli do mora pri východnom pobreží krajiny, pripomenula agentúra DPA.

Donald Trump a Kim Čong-un
Zobraziť galériu (2)
Donald Trump a Kim Čong-un  (Zdroj: SITA/AP/Susan Walsh)

Pchjongjang a Washington sa v súčasnosti snažia obnoviť zastavené rozhovory o severokórejských programoch na vývoj jadrových zbraní a o ekonomických sankciách. Trump a Kim sa stretli v júni v demilitarizovanej zóne medzi oboma Kóreami a dohodli sa na reštarte rokovaní.

Viac o téme: Donald TrumpKim Čong-unMelania Trumpová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu