Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Česi a Slováci terčom hnevu Chorvátov: Všetko spustil boháč, ktorý z jachty vypustil fekálie

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/A. Ž.)

ZÁHREB - Sociálnymi sieťami sa v uplynulých dňoch šírila správa o tom, že luxusná jachta, o ktorej sa neskôr ukázalo, že ju vlastní istý český milionár, mala do Jadranského mora vypúšťať fekálie.

Fotografie sa objavili v skupine Volim Komižu na sociálnej sieti Facebook. „Námorná turistika bez kontroly a bez sankcií v priamom prenose. Jachta LizMary vypúšťa výkaly v prístave Komiža o 22:30,“ píše jeden z ľudí, ktorí do skupiny tieto fotografie poslali.

"Najhoršie na tom celom je, že sa stále deje a nikto s tým nič neurobí," píše sa v komentároch pod príspevkom. Tohtoročná sezóna sa totiž vôbec nemôže chváliť stopercentnými podmienkami v oblasti hygieny v Jadranskom mori.

Česi a Slováci terčom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Odskákali si to Česi aj Slováci

Fekálie v mori rozzúrili domácich natoľko, že si to odskákal celý národ. ,,Napchali jachtu paštétami a potom vypustili to, čo nestrávili. Proste Česi,“ cituje z komentárov český Blesk.

,,Kedysi sme pre Čechov boli Amerika a oni bolo skromní a slušní turisti. Dnes korzujú jachtami po našich moriach a vypúšťajú fekálie z tanku, kde sa im zachce. Pretože rovnako, ako naši zbohatlíci, dospeli do stavu, keď nectia kultúru a nehovorí im nič ani slušnosť,“ píše sa v ďalšom príspevku.

Našli sa aj takí, ktorí chcú odvetu., "Navrhujem usporiadať organizovaný výlet do Prahy a kolektívne im zničiť ich hlavné námestie,“ píše sa v komentároch. Ľudia kritizovali však aj iné národy a schytali to aj Slováci. "Títo Česi, Slováci a Poliaci... Keď ich vidím s ich matracmi, stanmi, loptami, igelitkami a ďalšími horormi na pohľad... Je mi z toho zle," napísali Chorváti.

Majiteľ jachty fekálie popiera

Blesku sa podarilo českého podnikateľa vypátrať a ten sa nestačil čudovať. Josef Jereš potvrdil, že v prístave bol, razantne však poprel, že by sa dopustil uvedeného činu. "Nevidím jediný dôvod, prečo by som vypúšťal obsah fekálií v prístave, ešte si pri tom svietil aj pod vodou, sedel na lodi s priateľmi (celkovo sedem ľudí), popíjal víno, keď loď je vybavená zásobníkom na fekálie 400 l, v Komiži sme sa zdržali iba tri dni, teda sa tank nemohol naplniť," povedal Jereš pre Blesk.

"Navyše má loď výpust na ľavej časti trupu uprostred a je vybavená drtičom, ktorý nedovolí vypustiť do mora väčšie kusy exkrementov a toaletného papieru tak, ako je vidieť na fotke. Takto vypustené fekálie do mora pochádzajú z lodí, ktoré majú ručný alebo podtlakový systém splachovania,“ dodal český boháč.

Viac o téme: MoreJachtaFekálieChorvátskoČesi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu