Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Večerná tragédia na českých cestách: Pri čelnej zrážke zahynuli štyria ľudia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia)

STARÝ JIČÍN - Štyria ľudia zahynuli v pondelok večer pri čelnej zrážke dvoch osobných áut pri Starom Jičíne na Novojičínsku. Jeden človek utrpel ťažké zranenia, informoval web dopravniinfo.cz. Hovorca moravskosliezskych záchranárov Lukáš Humpl povedal, že o zrážke dvoch automobilov na ceste medzi obcami Starý Jičín a Palačov sa operátori dozvedeli v pondelok pred polnocou.

"V oboch autách cestovali cudzinci," uviedla hovorkyňa moravskosliezskej polície Gabriela Pokorná. Podľa polície vodič vozidla značky VW Touran vošiel z doposiaľ nezistených príčin do protismeru, kde sa čelne zrazil s protiidúcou jazdnou súpravou - automobilom VW Sharan s prívesom.

"Vo vozidlách zahynuli štyri osoby. Záchranári zahájili resuscitáciu tridsaťdeväťročného muža, ktorý utrpel mnohopočetné poranenia. Všetky pokusy obnoviť jeho krvný obeh však boli neúspešné. Ani snaha o záchranu ďalšieho postihnutého neviedla k záchrane. Obaja muži na mieste podľahli svojim zraneniam," uviedol Humpl. Dodal, že u ďalších dvoch ľudí, ktorých totožnosť záchranári nepoznajú, lekári iba konštatovali smrť.

Záchranári podľa Humpla ošetrili tiež štyridstaťtriročného muža so stredne ťažkým poranením hrudníka. "Bol pri vedomí a so záchranármi komunikoval. Posádka záchrannej služby ho následne transportovala na urgentný príjem ostravskej fakultnej nemocnice," povedal.

Viac o téme: NehodaSmrťStarý Jičín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu