Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kórea odpálila dve neidentifikované rakety: Trump sa chce znova stretnúť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Korean Central News Agency/Korea News Service)

SOUL - Severná Kórea odpálila v sobotu dve bližšie neidentifikované rakety do Japonského mora. Informovala o tom tlačová agentúra Jonhap s odvolaním sa na juhokórejskú armádu.

K odpáleniu rakiet došlo z oblasti neďaleko mesta Hamhung, ktoré sa nachádza na severovýchode Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR). Juhokórejská armáda situáciu pre prípad odpálenia ďalších rakiet monitoruje a je v pohotovosti, uviedol jej Zbor náčelníkov štábov (JCS).

Severná Kórea vykonala v minulých dvoch týždňoch niekoľko testov balistických rakiet. Posledný takýto test dvoch rakiet sa odohral v utorok a severokórejský rezort diplomacie ho označil za priamu reakciu na spoločné manévre USA a Južnej Kórey.

Americký prezident Donald Trump v piatok oznámil, že od severokórejského vodcu Kim Čong-una dostal "nádherný list", pričom dodal, že "nikdy nemal rád" spoločné vojenské manévre USA a Južnej Kórey.

Šéf Bieleho domu povedal, že list od Kima dostal ešte vo štvrtok, pričom dodal, že obaja lídri by sa mohli znova stretnúť. Trump však pred novinármi nespresnil, kedy by sa stretnutie mohlo konať. Uviedol, že Kim v liste vyjadril svoju nespokojnosť so spoločnými manévrami americkej a juhokórejskej armády, ktoré sa začali začiatkom týždňa.

Viac o téme: RaketyOdpáliťDonald TrumpKóreaJaponské more
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu