Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Škandalózny objav v Hainburgu: Slovenka chovala vo vani tigríčatá, takmer zahynuli

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: NO Polizei)

VIEDEŇ – Rakúske orgány dostali tento týždeň upozornenie od domáceho Spolku na ochranu zvierat, že slovenská občianka chová v hainburgskom byte tigríčatá. Polícia, ktorá vo štvrtok požiadala o prístup do bytu, iste neočakávala, že vo vani objaví tigre držané pod ohrievacou lampou.

Spolok na ochranu zvierat odhalil, že žena mala priniesť do bytu veľké mačky. Pretože ich zdravotný stav bol klasifikovaný ako otázny, zvieratá žene ihneď odobrali a previezli na veterinárnu kliniku v Parndorfe v Burgenlande.

„Sangha“ a „Kumal“, ako ich pokrstilo rakúske združenie na ochranu zvierat, ihneď dostali potrebnú veterinárnu starostlivosť, potom sa o tigríčatá celú noc obetavo starala Heike K., ošetrovateľka z nového stockerauského azylu pre zvieratá Assisi Hof pre Viedeň a okolie. „Tigríčatá boli v kritickom stave, celú noc sme bojovali o ich prežitie,“ uvádza správa Heike K. z rakúskeho Spolku na ochranu zvierat.

Škandalózny objav v Hainburgu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: NO Polizei)
Teraz treba nájsť pre tigríky miesto, kde sa o ne budú starať, ďalší postup je však v rukách oblastného policajného veliteľstva. Slovenka (34), ktorá musí čeliť následkom svojho konania, vyšetrovateľom povedala, že na Slovensku prevádzkuje niečo ako chovateľskú stanicu. Nevedela, že nemá dovolené držať mladé tigre.

Viac o téme: Polícia SlovenkaTigríčatáHainburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu