Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Šok na letisku: Nálezca odovzdal opustený kufor polícii, z jeho obsahu sa vám zatočí hlava

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BEJRÚT - Na parkovisku bejrútskeho medzinárodného letiska sa našla batožina s viac ako 14 kilogramami zlata a značnou hotovosťou v dolároch aj eurách. Nálezca podľa libanonskej agentúry NNA batožinu odovzdal polícii, ktorá potom majiteľa zatkla.

Dievčina po dovolenke otvorila kufor a skoro odpadla od strachu: Toto si v topánke nájsť nechcela!

V kufri bolo 14,95 kilogramov zlata, ktorého hodnota predstavuje takmer 590-tisíc eur. Obsahoval tiež 170-tisíc dolárov (cca 152-tisíc eur) a 632-tisíc eur v hotovosti. Majiteľom je libanonský občan, ktorý pricestoval do Libanonu z Toga cez Etiópiu lietadlom etiópskych aerolínií. Muž bol zadržaný, pretože colníkom ohlásil len prevoz zlata, ale nie hotovosti, píše NNA.

Správa agentúry neobsahuje údaje o povolených limitoch pre prevoz zlata. V apríli 2017 však libanonský denník The Daily Star napísal, že je nelegálne cestovať s viac ako 200 gramami tohto drahého kovu. Práve vtedy úrady zadržali zásielku 90 kilogramov zlata pašovaného do Bejrútu z Dubaja.

Podľa blízkovýchodného denníka The National je letisko v Bejrúte známe zlou organizáciou. Za bezpečnostné služby tam zodpovedajú tri rôzne agentúry, čo vedie k nezhodám a vzájomnému súpereniu. Libanonský denník L'Orient-Le Jour v decembri napísal, že riaditeľ letiskovej bezpečnosti nemá právo potrestať za chybu letiskovú políciu ani colníkov.

Stanica Fox News minulý rok v septembri uviedla, že práve cez bejrútske letisko dodáva Irán zbrane spojeneckému šíitskemu Hizballáhu, čo je libanonská organizácia. Libanonské úrady toto obvinenie popreli.

Viac o téme: PeniazeLetiskoZlatoPašovanieBejrút
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu