Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zelenskyj navrhol Putinovi, aby sa stretli v Minsku: Treba rokovať, vyhlásil

Volodymyr Zelenskyj
Volodymyr Zelenskyj (Zdroj: TASR/AP Photo/Michael Sohn)

KYJEV - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj navrhol šéfovi Kremľa Vladimirovi Putinovi, aby sa stretli v hlavnom meste Bieloruska Minsku. Informovala o tom v pondelok agentúra Ukrinform.

"Chcel by som sa obrátiť na prezidenta Ruskej federácie Vladimira Putina. Treba rokovať? Treba! Poďme sa porozprávať o tom, kto je na Kryme a kto nie je v Donbase," vyzval Zelenskyj v pondelok vo svojom videoblogu na Facebooku. 

Uviedol tiež, že je pripravený stretnúť sa s Putinom v "spoločnosti" amerického prezidenta Donalda Trumpa, britskej premiérky Theresy Mayovej, nemeckej kancelárky Angely Merkelovej a francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona. Ako miesto stretnutia Zelenskyj navrhol Minsk. "Myslím si, že Alexander Lukašenko nás v Minsku rád prijme," dodal Zelenskyj.

Posledných päť rokov ukrajinská armáda bojuje na východe Ukrajiny s proruskými separatistami, ktorí v tejto oblasti vyhlásili dve samozvané republiky — Doneckú ľudovú republiku a Luhanskú ľudovú republiku. Zelenskyj, ktorý sa stal prezidentom pred dvoma mesiacmi, označil ukončenie tohto konfliktu za jednu zo svojich priorít.

Viac o téme: StretnutieVladimir PutinVolodymyr Zelenskyj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu