Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Trump obhajuje stav amerických zadržiavacich centier: Rastie kritika podmienok

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP/Carolyn Kaster)

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump obhajuje stav amerických zadržiavacich centier aj napriek rastúcej kritike podmienok, ktoré v nich vládnu. V stredu o tom písala agentúra AP.

"Ľudia pracujúci v našej pohraničnej stráži nie sú zamestnancami nemocníc, lekári a ani sestričky," vyhlásil Trump na Twitteri. Na margo sťažností, týkajúcich sa životných podmienok migrantov v zadržiavacich centrách, ďalej uviedol, že: "Mnohí z týchto nelegálnych votrelcov teraz žijú omnoho lepšie, ako žili tam, odkiaľ prišli".

Demokrati, ktorí v poslednom čase navštevujú zadržiavacie centrá, sa budú podľa jeho názoru "tváriť šokovane a zdesene" bez ohľadu na to, "ako dobre veci vyzerajú", len aby získali politický kapitál.  Trumpova administratíva čelí pre situáciu v amerických zadržiavacich centrách rastúcej kritike zákonodarcov aj štátnych inšpektorov. Šéf Bieleho domu v tejto súvislosti uviedol, že ak sú migranti nespokojní s podmienkami, treba im povedať, aby neprichádzali a "problém bude vyriešený". 

Viac o téme: PodmienkyMigrantiDonald TrumpAmerické zadržiavacie centrá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu