Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Trumpove trápnosti: VIDEO Európa v šoku zo správania sa najmocnejšieho muža sveta

Donald Trump na stretnutí s Alžbetou II. Zobraziť galériu (3)
Donald Trump na stretnutí s Alžbetou II. (Zdroj: SITA/Tolga Akmen )

LONDÝN, PARÍŽ – Nekorektné spôsoby prezidenta USA sú verejným tajomstvom. Jeho predchodca Barack Obama nasadil svojím správaním sa ako džentlmen vysokú latku. Donald Trump sa mu nepokúsil vyrovnať, on tú latku už dávno zlomil na dvoje. Svedčí o tom jeho oficiálna návšteva Európy.

Je dobre známe, ako Trump prefíkane podáva ruku svojim partnerom. Schmatne, lomcuje, pumpuje, nepustí, ba pridrží si rameno partnera ešte aj druhou rukou. Svojím prejavom, drsniackym špúlením perí a držaním tela veľmi chce dať najavo prevahu nad celým svetom. Ak to prezentuje v súvislosti s mužom, dá sa prižmúriť oko. Ale porušiť etiketu pred anglickou kráľovnou, veličinou, ktorá ho pozvala na oficiálnu štátnu návštevu?

A predsa to urobil; tento politik totiž okrem nedostatku vkusu (viď napr. nepochopiteľne široké nohavice) a slušných spôsobov trpí aj istou mierou nevzdelanosti. Alebo pohŕda etiketou Starej vlasti? Aj keby kráľovná nebola kráľovnou, je to v prvom rade staršia dáma, ktorej treba prejaviť úctu. Podľa kódexu kráľovského dvora má jej hosť vyčkať, kým mu sama nepodá ruku, až potom vystrieť svoju. Muž má pritom zľahka skloniť hlavu, žena urobí tzv. pukerlík, poklonu s mierne pokrčenými kolenami. Trump si nevybral ani jedno, rozhodol sa starej dáme chlapácky stisnúť prsty. A až potom sa k nej v rozhovore naklonil, aby sa nepovedalo – veď je o dobrých 30 cm nižšia.

Po návšteve Veľkej Británie smerovali Trumpove kroky do Francúzska na slávnosť pri príležitosti 75. výročia vylodenia sa spojencov v Normandii. Opäť oficiálna udalosť. Prezident USA však žoviálne cmukol prezidenta Macrona, zatiaľ čo jeho ženu Brigitte schmatol a vybozkával na obe líca, akoby stretol starú milenku. Neúcta najhrubšieho zrna. Jeho trpezlivá a možno rezignovaná manželka Melanie len meravo postávala v úzadí, sošne krásna a zanedbávaná. Nepodal jej ochrannú ruku, keď po vratkých schodíkoch zostupovali z lietadla, neponúkol jej rameno pri chôdzi po červenom koberci popri cintoríne padlých v Normandii. Keď si všimol, že Brigitte Macronová vsunula ruku manželovi pod pazuchu, zdrapol Melanie za ruku a viedol si ju ako hrdý Arab ťavu.

Trumpove trápnosti: VIDEO Európa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Európa si zhrozene vydýchne, keď odletí.

Jedna z Trumpových bývalých spolupracovníčok poznamenala, že Trump sa vždy správa ako sexuálny predátor. Ak by mali jeho spôsoby počas oficiálnej štátnej návštevy Európy naznačovať nejakú súvislosť, tak Boh s tebou, starý kontinent.

Viac o téme: KráľovnáHulvátTrump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu