Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Matka roka v Česku: FOTO Na mol spitá žena sa klátila s dieťaťom v kočíku, otrasný záver príbehu

Ktohovie či a kedy svoje dieťa ešte uvidí. Zobraziť galériu (2)
Ktohovie či a kedy svoje dieťa ešte uvidí. (Zdroj: FB/Policie České republiky)

ZÁKUPY - O odobratí deväťmesačného dieťaťa a jeho prevoze do nemocnice rozhodla v Česku pred niekoľkými dňami sociálna pracovníčka. Privolala ju polícia, pretože sa o dieťa jeho rodičia neboli schopní postarať. Policajti jeho matke namerali v dychu vyše tri promile alkoholu a otcovi 1,85 promile. Na webe polície o tom informovala českolipská policajná hovorkyňa Ivana Baláková.

Vodička šla zo svadby: VIDEO z jej jazdy zachytil policajt, neuveriteľné, čoho sa dopustila

Na nezvyčajné počínanie matky upozornili policajtov minulý týždeň vo štvrtok motoristi pri dopravnej kontrole pri zámku v Zákupoch. Uvádzali, že žena sa pohybuje po miestnych komunikáciách s malým dieťaťom v kočíku, nevie udržať stabilitu a nebezpečne pritom vstupuje do vozovky.

Keď policajti ženu objavili, ťažko artikulovala a mala problémy s orientáciou v priestore. "Na otázku, kde býva, po dlhom premýšľaní pomenovala svoju dedinu, ale rukami ukazovala na opačný smer oproti skutočnosti," uviedla Baláková. Žena sa policajtom priznala, že v ten deň bola aj so svojím deväťmesačným dieťaťom tri hodiny v reštaurácii. "Nemala pritom pre neho so sebou ale žiadne jedlo alebo pitie a v tridsaťstupňovej horúčave nebolo chránené pred účinkami slnka akoukoľvek čiapočkou," povedala policajná hovorkyňa.

Matka roka v Česku:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Policie České republiky)

Policajti následne matku s dieťaťom odprevadili do miesta ich bydliska a vyzvali ju, aby pripravila dieťaťu sunar. Žena chlapca nechala v kočíku vonku policajtom a sľúbila, že sa čoskoro vráti. Keď dlhší čas neprichádzala, policajti zistili, že v byte konzumuje ďalší alkohol a sunar pre chlapca pripravovať ešte ani nezačala. "Zavolali preto na miesto sociálnu pracovníčku, ktorá rozhodla o okamžitom odobratí dieťaťa a jeho prevoze do českolipskej nemocnice," uviedla Baláková.

Keď sociálna pracovníčka odchádzala s dieťaťom do nemocnice, jeho opitá matka podľa hovorkyne tvrdo spala a vôbec netušila, čo sa práve v jej rodine odohráva. "Pre dieťa bolo veľkým šťastím, že sa táto žena prejavila ako nezodpovedná matka na verejnosti a pred očami policajtov, ktorí tak mohli včas zasiahnuť a zabezpečiť jeho bezpečie," dodala policajná hovorkyňa.

Viac o téme: AlkoholMatkaDieťaPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu