Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Let hrôzy z Prištiny do Baselu mal za následok desať zranených: "Verili sme, že zomrieme!”

(Zdroj: YouTube)

PRIŠTINA – Let z Prištiny do Bazileja bol čistý horor. Mirjeta Bashová (31) sa vracala z krátkeho oddychu v Kosove, ale cesta bulharským lietadlom spoločnosti ALK jej vzala všetku energiu. Strašné turbulencie vydesili cestujúcich aj posádku.

„Začalo sa to asi desať minút po štarte,“ hovorí Bashová. Náhle sa lietadlo bulharskej leteckej spoločnosti ALK začalo chvieť. Stroj V07205 sa vo vzduchu otriasal stále viac.
Hoci sa posádka napriek turbulenciám snažila upokojiť cestujúcich, bolo jasné že situácia zďaleka nie je normálna. Mirjeta vytiahla mobilný telefón a filmovala hororový let zo svojho miesta.
Zábery ukazujú, ako lietadlom Boeing B737-300 hádzalo sem a tam. Letušku, ktorá chcela len prejsť chodbou s nápojmi, jednoducho zhodilo z nôh a nechtiac rozliala nápoje na cestujúcich. „Ľudia kričali a ja som si pomyslela, že teraz zomrieme,“ hovorí Mirjeta Bashová.Ďalšia žena, ktorá tiež musela pretrpieť hororový let, napísala na Facebook: „Batožiny lietali a popruhy sa trhali. Zranení ľudia krvácali.“

Vivienne Gaskellová, hovorkyňa letiska EuroAirport v Bazileji potvrdila, že na letisku už čakali na lietadlo sanitky a hasiči. Boeing pristál podľa plánu o 20.07 h., 121 cestujúcich prezreli zdravotníci, ranených hneď odviezli do nemocnice. Našťastie šlo len o ľahké zranenia.
Hororové turbulencie sa skončili po dobrých pätnástich minútach. Pasažieri sa však ešte dlho po pristátí spamätávali zo šoku a tak skoro zrejme nepoletia.

 

 

Viac o téme: TurbulencieLetPrištinaBasel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu