Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kuriózny prípad v českej väznici: Odsúdená vrahyňa je na slobode, nejako totiž otehotnela

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Paul Zinken/dpa)

OPAVA - Češka Petra Janáková, ktorá bola právoplatne odsúdená na 30 rokov väzenia za vraždu a za niekoľko ďalších pokusov o ňu, požiadala o prerušenie trestu a od piatka je na slobode. Žena totiž vo väznici otehotnela. Informovala o tom česká televízia Nova a následne portál Novinky.cz.

V piatok popoludní ženu na príkaz sudcu prepustili z väzenia v moravskosliezskom meste Opava. Údajne však otehotnela vo väzobnej väznici v Hradci Králové. Trest bude mať Janáková, ktorá je v šiestom mesiaci tehotenstva, prerušený zrejme až do septembra budúceho roka. Vo väzení, vrátane väzby, strávila zatiaľ dva roky.

Úrady v súčasnosti vyšetrujú, ako mohla Janáková otehotnieť - žiadna návšteva totiž nikdy nie je s väzenkyňou osamote. Otcom môže byť niektorý z dozorcov, ale Nova spomína aj špekuláciu, že žena si mohla zaobstarať spermie od niektorého mužského väzňa. Podľa gynekológov nie je amatérske umelé oplodnenie vylúčené, uviedol portál TN.cz televízie Nova.

Kuriózny prípad v českej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Niekdajších manželov Petru a Jaroslava Janákovcov právoplatne odsúdili celkovo za päť vrážd, z nich dve boli nevydareným pokusom a ďalšie dve v štádiu prípravy. Pôvodne dostala dvojica doživotie, ale tento rok im súd trest znížil: 30-ročný Janák strávi za mrežami 28 rokov a jeho niekdajšia manželka Petra (28) o dva roky dlhšie. Ich komplicovi udelil súd osem rokov väzenia, pripomenul portál Novinky.cz.

Janákovci zavraždili v roku 2017 v blízkosti mesta Lázně Bělohrad 50-ročného zberateľa z Prahy. Vylákali ho na stretnutie na opustené miesto pod zámienkou predaja poštových známok. Janáková ho však počas jazdy chladnokrvne strelila odzadu do hlavy. Manželia okradli muža len o 34.000 českých korún (1331 eur) a jeho telo pohodili do kukuričného poľa.
      

Viac o téme: VäzenieVrahyňaTehotenstvo Petra Janáková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu