Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Heroínovej Tereze skrátili trest: V pakistanskej base to nezvláda, nahnevaný list právnikovi!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: topky)

ISLAMABAD – Češka, ktorá svoje 23. narodeniny oslávila v pakistanskom väzení, si odsedí o ďalšie dva mesiace menej, než jej nariadil tamojší súd. Terezu to však nijako nerozveselilo. Stále narieka, topí sa v slzách a takmer nič neje.

Hoci generálny minister Pandžábu mladej Európanke znova znížil trest, Tereza stále fňuká. Ona totiž chce byť doma „hneď teraz“. Medzi výkvetom pakistanských kriminálničiek zostala po tom, ako ju v januári 2018 na letisku v Láhaure zadržali colníci – v kufri jej objavili deväť kíl heroínu.

Za pašovanie drog ju v druhej polovici tohtoročného marca poslal pakistanský súd na osem rokov a osem mesiacov do basy.

Heroínovej Tereze skrátili trest:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)
 


Čítajte aj: Heroínová Tereza sa chce dostať na slobodu: Jej plán nečakane stroskotal, školácka chyba advokáta


Po tomto rozsudku sa blondínka psychicky zrútila. Stále totiž verila, že bude oslobodená, vráti sa do svojej domoviny, kde bola zvyknutá na luxusný život. Zarábala si ako príležitostná modelka.

Tereza si zarábala aj
Zobraziť galériu (4)

Od doby, keď bola odsúdená na takmer deväť rokov, stále plače, dokopy nič neje. Náladu jej nezlepšila ani najnovšia správa, že si odsedí o ďalšie dva mesiace menej. Pritom už dvakrát v priebehu necelých troch mesiacov jej generálny minister Pandžábu znížil trest. Prvý raz to boli dva mesiace pre ňu a všetkých vo väznici, v ktorej si Češka odpykáva trest. Dôvodom druhého skrátenia boli údajne sympatie miestnej vlády, informoval blesk.cz. „Nie som veľmi nadšená. Chcem byť proste už čoskoro prepustená,“ napísala právnikovi v liste s tým, aby jej prípad čo najskôr vyriešil. 

Češku zatiaľ neprávoplatne odsúdili na osem rokov a osem mesiacov za pokus o prepašovanie deviatich kilogramov heroínu cez letiskovú kontrolu v Láhaure. Kontraband sa nachádzal v cestovnom kufri. Tereza podala proti tomuto rozsudku odvolanie, pojednávanie je naplánované na tohtoročný september. Odvolal sa aj prokurátor, ktorému sa výška jej trestu máli.

Viac o téme: PakistanTerezaDrogyPašovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu