Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Takmer 150 Slovákov uviazlo v Egypte: Pokazilo sa im lietadlo, čakali dlhé hodiny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HURGADA - Skoro stopäťdesiat slovenských turistov uviazlo na letisku v egyptskej Hurgade. Dnes sa mali vrátiť domov z dovolenky. Odletieť mali o druhej hodine popoludní, no pilot im po niekoľko hodinovom čakaní oznámil, že stroj sa pokazil.

„Let nám zrušili a nemáme sa ako vrátiť na Slovensko,“ povedal jeden z naštvaných turistov. Podľa jeho slov sa malo lietadlo pokaziť, keď po nich letelo z Káhiry. Slováci mali z Egypta po 15-dňovej dovolenke odletieť dnes o 14:00 hod. „Let mal na začiatku meškanie jednu hodinu, no každú hodinu pridávali ďalšiu,“ uviedol Slovák s tým, že s cestovnou kanceláriou Sunflower Tours SK, u ktorej si dovolenku kúpil, komunikoval o vzniknutej situácii prostredníctvom sociálnej siete. „Uviedli, že ich vzniknutá situácia mrzí, že zodpovedná je letecká spoločnosť,“ dodal.

Posťažoval sa aj na delegáta, od ktorého vraj nedostali nijaké informácie. Všetko si vraj museli zistiť sami na letisku od personálu.

Do Bratislavy poletia v noci, do Košíc v sobotu večer

Tí, ktorí sa vracajú do Košíc, poletia v sobotu o 20.40 h. TASR to potvrdila cestovná kancelária (CK) Sunflower Tours SK. Klienti sú momentálne ubytovaní v hoteli.

Pôvodný let cestujúcim odložili pre poruchu lietadla, doplnila kancelária. „Momentálne sa pracuje na zabezpečení náhradného letu pre všetkých 146 klientov,“ uviedla CK s tým, že všetci klienti majú zabezpečený hotel, v ktorom budú až do odletu.

„Klienti, ktorí letia z Hurgady do Bratislavy, budú letieť z Hurgady o 3.00 h v noci. Klienti, vracajúci sa do Košíc, budú letieť zajtra o 20.40 h,“ dodala CK. Tvrdí, že s klientmi sú v priamom kontakte zástupcovia kancelárie a priebežne ich informujú o situácii.

Slovákom hrozilo, že v piatok neodletia vôbec

Podľa prvotných informácií krátko po 18. hodine miestneho času dostali turisti informáciu od zamestnancov letiska, že dnes už neodletia. „Cestovné poistenie nám platí len do dnešného dňa a zatiaľ stále zostávame tu,“ povedal.

Turisti mali podľa teraz.sk, ktorý o prípade informoval, odletieť spoločnosťou Orange2Fly. „Po troch hodinách čakania dali každému 4-decovú fľašu nápoja a kúsok bábovky,“ dodal.

Viac o téme: LietadloEgyptSlováciLetiskoPorucha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu