Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Čapli ho po osemnástom vlámaní! Slovák v Rakúsku kradol príklepové vŕtačky a bicykle, aby mal na drogy

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ – Rakúska polícia zadržala vo vlaku na trase Pama – Kittsee Slováka (42) dôvodne podozrivého zo spáchania celej série krádeží na rakúskom území. Policajti mu dokázali dohromady 18 vlámaní, najmä v pivničných priestoroch. Prezradil sa čudnou batožinou.

Zlodej sa podľa policajných informácií chytil do siete v polovici februára. Zadržali ho vo vlaku v okrese Neusiedl, pretože ako cestujúci mal podozrivú batožinu – tašku plnú lupu, vyloženú hliníkovou fóliou, a puzdro s nástrojmi na vlámanie, ako ukázala kontrola. Nasledovalo zatknutie.
Oddelenie kriminalistiky na policajnej stanici v Parndorfe spustilo rozsiahle vyšetrovanie, ktoré dokázalo, že páchateľ je strojcom osemnástich vlámaní a krádeží v Nordburgenlande a vo Viedni. Takmer vždy boli miestom činu suterénne priestory, iba v jednom prípade chlapík vylúpil predajný automat. 

Čapli ho po osemnástom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/DPA)

Korisť predstavovali prevažne stavebné nástroje ako príklepová vŕtačka, akumulátorový skrutkovač, ale aj bicykle. Škody sú vyššie ako 10-tisíc eur. Slovák sa počas výsluchu priznal, že ziskom z trestných činov a speňažením koristi financoval svoju drogovú závislosť. Obvinený teraz sedí vo viedenskej väznici.

 

Viac o téme: DrogyVlámanieBicykleZlodej
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu