Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Českom otriasla vražda: Záchranári bojovali o život chlapca (†7) vyše hodiny, zadržali otca!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PARDUBICE - Pardubickí kriminalisti vyšetrujú násilnú smrť dieťaťa. Dieťa mladšie ako desať rokov zahynulo v noci z nedele na pondelok v Pardubiciach. Zadržali štyridsaťročného muža a jeho účasť na úmrtí preverujú, povedala ČTK hovorkyňa krajskej polície Markéta Janovská. Podľa televízie Nova je podozrivým chlapcov otec.

K prípadu privolali políciu o jednej v noci do rodinného domu v Pardubiciach. "Bolo ihneď jasné, že ide o násilnú smrť," uviedla Janovská. Bližšie okolnosti prípadu nechce polícia kvôli jeho citlivosti zatiaľ uvádzať. Nie je ani jasné, či zadržaný bol príbuzným dieťaťa alebo nie. Podľa informácií TV Nova bol podozrivým otec dieťaťa.

Zdravotníci pôvodne v noci vyrážali k dospelému mužovi. Na mieste našli malé dieťa v bezvedomí. "Ihneď po náleze bola zahájená neodkladná resuscitácia a vykonané urgentné chirurgické život zachraňujúce úkony. Bohužiaľ, ani po takmer hodinu trvajúcej resuscitácii sa nepodarilo u dieťaťa obnoviť srdcovú akciu a pacient zomrel," uviedol hovorca Zdravotníckej záchrannej služby Pardubického kraja Aleš Malý.

Viac o téme: DieťaSmrťPardubice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu