Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Putin nastrieľal v hokejovom zápase osem gólov: VIDEO Potom prišiel trapas, zakopol a spadol

Vladimir Putin Zobraziť galériu (4)
Vladimir Putin (Zdroj: SITA/AP/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin strelil osem gólov v piatkovom exhibičnom hokejovom zápase v Moskve, v ktorom si zmerali sily bývalé hokejové hviezdy a ruské celebrity. Na podobné výsledky sú už diváci zvyknutí, a teda nejde o žiadny výnimočný úkaz. Hlava Ruska však nechcene pripravila niečo aj pre škodoradostnejšie povahy, keď zakopla o červený koberec a spadla na zem.

Moskva na nohách, demonštrácia vojenskej sily pri oslavách konca vojny: VIDEO Danko po boku Putina

V zápase, ktorý je v Rusku každoročnou tradíciou, si Putin zahral s bývalými hviezdami Sovietskeho zväzu a Ruska ako Vjačeslav Fetisov či Pavel Bure. V rovnakom tíme hral aj minister obrany Sergej Šojgu, ktorý strelil tri góly.

Putin nastrieľal v hokejovom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo)

Hviezdy ruskej a sovietskej hokejovej histórie spolu s Putinom a Šojguom nastúpili proti tímu zloženému z ruských celebrít a veľkopodnikateľov, v ktorom si zahrali napríklad investičný magnát Gennadij Timčenko či miliardár Vladimir Potanin.

Rozhodca nevylučoval a vtedy dali Fíni gól: Ale nemáme sa za čo hanbiť! Hlasy po prehre

Podľa kritikov Putinovho režimu ide o propagandistickú akciu a súčasť budovania Putinovho kultu osobnosti, v rámci ktorého sa ruský prezident rád prezentuje ako veľký športovec. Neprajníkov teda asi potešilo, že nie všetko prebehlo podľa prezidentových predstáv.

Putin nastrieľal v hokejovom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo)

Putinov tím síce vyhral 14:7, ale pri záverečnom poďakovaní sa prezident na ľade tak sústredil na fanúšikov, že zabudol, že sa už dostáva k červenému kobercu, o ktorý zavadil korčuľami a gravitácia urobila svoje.

Po tom, čo mu spoluhráči pomohli späť na nohy, sa Putin tváril, akoby sa nič nestalo, ale určite mu to nebolo príjemné. Veď kto už by chcel, aby si vyrobil trapas pred toľkými divákmi.

Viac o téme: HokejTrapasRuskoVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu