Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Riaditeľ vybielil školský fond, peniaze na školu v prírode, kurzy a obedy prehral v kasíne

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KROMĚŘÍŽ – Niečo minul pre vlastnú spotrebu, zvyšok prehral v kasíne. Reč je o riaditeľovi základnej a materskej školy v českom Kroměříži, ktorý spreneveril státisíce korún. Vybielil takmer celý fond kultúrnych a sociálnych potrieb, nechal si peniaze určené na školu v prírode, kurzy plávania a dokonca si prisvojil aj čiastku, ktorú zaplatili jeho kolegovia za obedy.

Viac než 416-tisíc korún, čo je v prepočte vyše 16-tisíc eur, spreneveril riaditeľ základnej a materskej školy v českom Kroměříži.

Päťdesiatštyriročný zamestnanec školy túto nemalú čiastku minul v priebehu pár mesiacov. Školské peniaze vyberal platobnou kartou z fondu kultúrnych a sociálnych potrieb. Obohatil sa tak o 364-tisíc korún (cca 14-tisíc eur).

Riaditeľ vybielil školský fond,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Ďalšie financie si prisvojil od rodičov žiakov. Tí na školu v prírode dokopy zaplatili 57-tisíc korún (2-tisíc eur). Zvyšok si vzal z peňazí určených na kurzy plávania. No a aby toho nebolo málo, okrem toho si ponechal aj neveľkú čiastku z peňazí, ktoré zaplatili zamestnanci školy za obedy, informuje iDnes.cz.

„V druhej polovici minulého roku tak dokopy spreneveril takmer 416-tisíc korún (vyše 16-tisíc eur, pozn.red.). Všetky tieto prostriedky prehral v kasíne alebo použil pre seba,“ uviedla pre server kroměřížska policajná hovorkyňa Simona Kyšnerová. Dodala, že polícia muža pred pár dňami obvinila zo sprenevery a hrozí mu až päťročné väzenie alebo peňažný trest.

Viac o téme: PeniazeRiaditeľSprenevera
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu