Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Matka chcela dcére (4) kúpiť topánky: FOTO Urobila obrovskú chybu, takmer jej zabila dieťa

Dieťa dostalo otravu krvi po tom, čo na bosé nohy vyskúšalo niekoľko topánok v obchodoch. Zobraziť galériu (6)
Dieťa dostalo otravu krvi po tom, čo na bosé nohy vyskúšalo niekoľko topánok v obchodoch. (Zdroj: FB/Jodie Thomas)

MERTHYR TYDFIL – Mamička Jodie Thomasová sa vybrala do obchodného domu spoločne so svojou 4-ročnou dcérkou Siennou, aby jej kúpila nové topánky. Rodičia malého dievčatka ani len netušili, akej fatálnej chyby sa dopustili. Teraz vystríhajú ostatných rodičov. Ich dcéru mohli stáť nové topánky život.

Mladá mamička Jodie Thomasová potrebovala svojej 4-ročnej dcérke kúpiť nové topánky. Minulý mesiac preto navštívili obchodný dom, kde si dievčatko vyskúšalo niekoľko párov. Žiadne sa im však nepáčili a nakoniec odišli s prázdnymi rukami.

Jodie Thomasová so svojou 4-ročnou dcérou Siennou.
Zobraziť galériu (6)
Jodie Thomasová so svojou 4-ročnou dcérou Siennou.  (Zdroj: FB/Jodie Thomas)

Obrovský šok prišiel o deň neskôr. Štvorročnej Sienne sa náhle zhoršil zdravotný stav. Rodičia ju okamžite vzali do nemocnice. Lekári zistili, že Sienna má otravu krvi. Keď sa rodičov pýtali, kde sa mohlo ich dieťa infikovať, Jodie spomenula návštevu predajní s obuvou.

Sienna bola hospitalizovaná v nemocnici s otravou krvi.
Zobraziť galériu (6)
Sienna bola hospitalizovaná v nemocnici s otravou krvi.  (Zdroj: FB/Jodie Thomas)

Dievčatko totiž skúšalo topánky na bosé chodidlá, pričom na jednej nohe malo odreninu. Lekári uviedli, že nebezpečná infekcia sa jej dostala do krvného obehu práve cez ňu.

Dieťa dostalo otravu krvi
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/Jodie Thomas)

„Keď lekári povedali, že Sienna chytila infekciu z topánok, ktoré si skúšala, bola som šokovaná. Veľmi som sa o ňu bála. Z jej nohy museli vysať jed,“ opísala Jodie. „Zvyčajne máva ponožky, ale bolo leto a mala sandále. Topánky, ktoré si vybrala, si skúšali aj iné dievčatká. Jedno z nich muselo byť choré,“ dodala matka.   

Dieťa dostalo otravu krvi
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/Jodie Thomas)

Sienna strávila v nemocnici 5 dní. Našťastie, lekári jej všetok hnis z nohy vysali a operácia nebola nutná. Vysokú horúčku jej zrazili antibiotikami.

Podľa slov lekárov sa infekcia za jeden deň veľmi rýchlo rozšírila. „Keď som s ňou prišla do nemocnice, celá sa triasla. Bolo veľmi bolestivé pozerať sa na ňu, ako sa trápi,“ povedala otrasená Jodie s tým, že dcérku už majú doma a chodia s ňou na pravidelné kontroly.


Čítajte aj: Rodičia nezvládli dávku heroínu: FOTO V rozpálenom aute mali dieťa, okoloidúci spravili maximum


Obaja rodičia sa poučili a Jodie teraz na svojom facebookovom účte apeluje predovšetkým na rodičov malých detí, aby pred návštevou obchodného domu mali vždy pri sebe pár ponožiek.

Jodie Thomasová
Zobraziť galériu (6)
Jodie Thomasová  (Zdroj: FB/Jodie Thomas)

„Vedela som, že z topánok môžete dostať mykózu, ale otrava krvi je oveľa vážnejšia. Nikdy neviete, kto si topánky skúšal pred vami,“ upozorňuje Thomasová.

Viac o téme: DieťaTopánkySepsa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu