Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Manželia zabudli na českom odpočívadle veľkú sumu peňazí: Odporné odhalenie polície na benzínke

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com / MichaelGaida)

NOVÉ STRAŠECÍ - Obsluha čerpacej stanice v blízkosti Nového Strašecího na Rakovnicku minulý týždeň zatajila nález peňazí v hodnote takmer pol milióna českých korún. Policajti použili na objasnenie prípadu kamerový záznam. V prípade odsúdenia hrozí dvom podozrivým ženám až rok väzenia. Peniaze zabudla na odpočívadle za čerpacou stanicou manželská dvojica z Azerbajdžanu. Pomohli jej colníci, ktorí v blízkosti kontrolovali vozidlá, informovala vo štvrtok hovorkyňa stredočeských colníkov Yvona Matějková.

Šofér našiel pri ceste opusteného chlapčeka (6): VIDEO Jeho matka ho nechala zomrieť v lese

Hliadka stredočeských colníkov minulý piatok pracovala na diaľnici D6. Po 13. hodine si colníci všimli dvojicu prechádzajúcu diaľnicou k čerpacej stanici MOL. Colníci chceli ľudí upozorniť na nebezpečnosť prechádzania diaľnice. Manželia colníkom povedali, že im na čerpacej stanici niekto ukradol zabudnuté peniaze, ktoré mali pripravené na operáciu v nemocnici v Berlíne.

Ženy obsluhujúce benzínku uviedli, že kabelku im odovzdala iná žena, ktorá ju na odpočívadle našla, potom ju vrátili manželom. Pracovníčky stanice podľa Matějkovej odmietali prehrať záznam z bezpečnostnej kamery a začali sa vyhovárať, že systém na miesto nedohliadne, preto colníci zavolali policajtov.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: thinkstock.com)

"Ani po príchode policajtov nechcela obsluha sprístupniť kamerové záznamy," uviedla hovorkyňa. Zhliadnutie záznamu umožnil vedúci benzínky, bolo na ňom vidieť, že nálezkyňa kabelku odovzdala obsluhe, po chvíli jedna z pracovníčok kabelku pod pultom prehľadala a niečo z nej odniesla do zázemia benzínky.

"Keď sa vrátila, tak druhej pracovníčke (priamo na kameru) ukázala papier, na ktorom bolo napísané 17.500 eur. Kamerový záznam tak jasne ukázal, že peniaze z kabelky odcudzila jedna z pracovníčok obsluhy čerpacej stanice," dodala Matějková.

Prípadom sa zaoberajú policajti. Manželská dvojica dostala peniaze naspäť.

Viac o téme: PeniazeBenzínkaČerpacia stanica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu