Štvrtok30. máj 2024, meniny má Ferdinand, zajtra Petrana, Petronela, Nela

Heparínový vrah: Obvinili ho zo siedmich vrážd a desiatich pokusov

Heparínový vrah - Petr Zelenka
Heparínový vrah - Petr Zelenka

JIHLAVA - Polícia uzavrela vyšetrovanie kauzy vraždiaceho zdravotníka Petra Zelenky. Advokát Jan Herout dnes pre ČTK povedal, že podľa vyšetrovateľov spáchal jeho klient sedem vrážd a desať pokusov o vraždu. Hovorkyňa východočeskej polície Iva Marková jeho informáciu nepotvrdila, o uzavretí prípadu vraj nemá informácie.

Súdni znalci podľa Herouta dospeli k záveru, že Zelenka je úplne zdravý, má zachované rozpoznávacie a ovládacie schopnosti. Nezistili u neho ani žiadnu poruchu. Znalci si myslia, že nepotrebuje ani žiadne liečenie, povedal Herout. "Domnievam sa, že je to veľmi chorý človek, minimálne typu hasiča-pyromana. Čo sú pre hasiča, ktorý sa zbláznil zápalky, to bol pre neho heparín," uviedol.

Bývalý zamestnanec havlíčkobrodskej nemocnice Petr Zelenka, ktorého polícia obvinila pre podozrenoe zo série vrážd a pokusov o vraždu, údajne zabíjal tak, že pacientom na ARO podával heparin, liek na riedenie krvi, v dôsledku čoho ľudia vykrvácali. Policajti Zelenku, ktorý sa k vraždám priznal, pôvodne obvinili z ôsmich vrážd a deviatich pokusov o vraždu. Zelenka sa k vraždám priznal, v prípade dokázania viny mu hrozí až doživotní trest.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu