Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Výborná správa pre Bratislavčanov: Uber sa vracia a s pôvodnými cenami

Ilustračný brázok Zobraziť galériu (2)
Ilustračný brázok

BRATISLAVA - Alternatívna taxislužba Uber, fungujúca na základe mobilnej aplikácie, sa po viac ako roku vracia do Bratislavy.

Jazdu automobilom prostredníctvom tejto spoločnosti si možno objednávať od 25. apríla s plne licencovanými službami na základe novely zákona o cestnej doprave. Informoval o tom vo štvrtok na tlačovej besede generálny manažér Uberu pre strednú a východnú Európu Ash Kebriti.

Uber bude podľa generálneho manažéra využívať iba licencovaných vodičov, ceny chce ponechať na pôvodnej úrovni a zatiaľ neuvažuje o ich zvýšení. Obnovenie pôsobnosti firmy v hlavnom meste Slovenska v tomto čase vysvetlil Kebriti konaním blížiacich sa majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji. Momentálne sa chcú sústrediť na poskytovanie služieb iba v Bratislave a nad začatím prevádzky v Košiciach nateraz neuvažujú.

Uber podľa generálneho manažéra za uplynulý rok zmenil spôsob podnikania vo svete. Firma sa rozhodla pre zodpovednejší rast so zameraním na dlhodobé partnerstvá s mestami, napríklad ako je návrat do Bratislavy. "O niečo viac ako pred rokom sme prerušili prevádzku v Bratislave. Odvtedy Slovensko prijalo nový zákon o cestnej doprave, ktorý zahŕňa aj možnosti mobility ako napríklad Uber a iné aplikácie v tejto oblasti, čím poskytuje Slovákom lepšiu voľbu a ekonomické príležitosti pre podnikateľov," povedal Kebriti.

Výborná správa pre Bratislavčanov:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Eric Risberg, File)

Spôsoby, akými sa ľudia pohybujú po mestách, sa podľa zástupcu Uberu menia na celom svete a Slovensko sa s novými reguláciami zaradilo na čelo. "Budeme aj naďalej spolupracovať s miestnymi predstaviteľmi, pretože vyvíjame služby, ktoré riešia rastúce dopravné potreby Slovenska a zodpovedným spôsobom formujú budúcnosť mestskej mobility," uviedol Kebriti.

Ako ďalej informovala spoločnosť, od marca minulého roka, keď bola služba v Bratislave pozastavená, si aplikáciu Uber v hlavnom meste otvorilo viac ako 250 tisíc ľudí a Slováci si objednali viac ako 436 tisíc jázd v rôznych zahraničných krajinách.

Uber pozastavil činnosť v Bratislave vlani 27. marca na základe rozhodnutia Okresného súdu Bratislava I. Ten zastavil pôsobenie firmy v slovenskej metropole, vrátane využívania vozidiel a vodičov, keďže fungovala v rozpore s pravidlami pre taxisliužby.

Novela zákona o cestnej doprave od 1. apríla tohto roka zaviedla opatrenia na obmedzenie nelegálnej činnosti taxislužieb a účinnejšiu kontrolu v tejto oblasti. Zmeny majú zároveň podporiť využívanie digitálnych platforiem v preprave osôb, ako sú napríklad Uber, Bolt, Liftago či Hopin.

Viac o téme: Vracia saUber
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu