Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO zo zoskoku smrti: Vanessa (†18) absolvovala tandemový zoskok, neprežil ani inštruktor

Vanessa Cardenasová Zobraziť galériu (2)
Vanessa Cardenasová (Zdroj: YouTube/HollyWood Vide Oh, FB/Isra M.,)

MORELOS - Školopovinná oslávenkyňa Vanessa Cardenasová dostala svoj vytúžený dar. Na osmenástiny absolvovala tandemový zoskok padákom s profesionálnym inštruktorom. Bohužiaľ, neprežil ho ani jeden z dvojice. Miestna parašutistická spoločnosť tvrdí, že nešlo o technickú, ale o ľudskú chybu.

Vanessa z Mexika na svoje osemnáste narodeniny dostala to, po čom z celého srdca túžila – zoskok padákom. Ten absolvovala z výšky 400 metrov v nedeľu 24. marca s inštruktorom Mauriciom Gutierrezom Castillom (34) v štáte Morelos.

Na snímke Vanessa Cardenasová so svojím bratom.
Zobraziť galériu (2)
Na snímke Vanessa Cardenasová so svojím bratom.  (Zdroj: FB/Isra M.)

Jednému mužovi sa ho poradilo zachytiť na video. Zábery však nedokumentujú adrenalínový zážitok, ale tragickú smrť. Padák oslávenkyne sa totiž neotvoril. Ona i inštruktor sa zrútili na zem. Bohužiaľ, u oboch boli zranenia smrteľné.

Tamojšia parašutistická spoločnosť Albatros Parachuting vo svojom stanovisku uvádza, že príčinou nešťastia bola ľudská chyba. Vyjadrila sa tak k prebiehajúcemu vyšetrovaniu, ktoré ukázalo, že padák fungoval dobre. „Nebolo to zlyhanie výbavy či niečo podobné. Určite to má súvis s osobou, ktorá v priebehu letu zle manipulovala s uvoľňovaním mechanizmom,“ myslí si riaditeľ spomínanej firmy Jorge Gaitan, ktorý dodal, že zosnulý inštruktor mal na konte cca 4500 úspešných zoskokov.

Viac o téme: SmrťZoskokPádPadák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu