Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Neonacisti mali usporiadať súťaž Miss Hitler: Vyhralo ju dievča s prezývkou princezná z Buchenwaldu

Alice Cutterová
Alice Cutterová (Zdroj: profimedia.sk)

BIRMINGHAM - Na Korunnom súde v Birmighame prebieha proces s mladou ženou, ktorá je obvinená z členstva v zakázanej neonacistickej teroristickej skupine Národná akcia. Alice Cutterová (22) sa v minulosti mala zúčastniť súťaže krásy s názvom Miss Hitler v snahe naverbovať do organizácie nové členky. Vystupovala v nej pod prezývkou Princezná z Buchenwaldu, čo bol odkaz na nacistický tábor smrti. Obvinený je aj jej partner Mark Jones (24), ktorý pózuje na fotografii z popravnej miestnosti v Buchenwalde s nacistickým pozdravom.

Vlna nevôle v Poľsku: V novinách sa objavil článok Ako rozoznať Žida, predávali ho aj v parlamente

Prokurátor Barnaby Jameson v stredu počas otvorenia prípadu na Korunnom súde v Birminghame uviedol, že Jones letel v roku 2016 do Nemecka, aby navštívil miesto, kde sa nachádzal koncentračný tábor Buchenwald. Porotcom bola ukázaná snímka dvoch mužov stojacich v popravnej miestnosti tábora s vlajkou Národnej akcie.

„Buchenwald bol nacistický koncentračný tábor, ktorý vynikal, dokonca aj podľa štandardov nacistických koncentračných táborov, svojou krutosťou. Podobne ako Osvienčim, ​​aj Buchenwald je trvalým múzeom na počesť obetí a pripomína svetu hrôzy spáchané v mene nacizmu,“ pripomenul podľa denníka The Guardian Jameson.

Cutterová sa mala zúčastniť súťaže Miss Hitler v júni 2016, teda v čase, keď už bola neonacistická organizácia Národná akcia zakázaná. Dokonca ju mala vyhrať. Prokurátor to označil za propagačný akt na zvýšenie povedomia o skupine. „Je pre mňa dôležité, aby existovala rovnováha ženského a mužského pohlavia v hnutí - bez žien, čo by bolo hnutie? Smutný festival klobás bez čara?" hovorí na archívnom videu o súťaži Cutterová.

„Ženy sú najdôležitejšie postavy, pokiaľ ide o výchovu a zvyšovanie úrovne budúcej generácie, aby bola silná a hrdá. Musíme byť ako levice a roztrhať hyeny, ktoré sa na nás smejú, keď nás znásilňujú, bijú, vymývajú mozgy a defiminizujú," tvrdí na videu Cutterová. Ona aj jej priateľ však popierajú, že by boli členmi Národnej akcie.

Jameson povedal porote, že obžalovaní sa snažia šíriť teror ideológie, ktorá je extrémna a pokrivená. Ich nenávisť je taká fanatická, že obvinení by skôr porušili zákon, ako by porušili ich putá nenávisti. Proces pokračuje.

Viac o téme: Alice CutterováMiss BuchenwaldMark Jones
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu