Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vraždy sú tu na dennom poriadku: Toto je najnebezpečnejšie mesto na svete roku 2018

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Rodrigo Abd)

MEXIKO - Mexické pohraničné mesto Tijuana bolo podľa miestnej mimovládnej organizácie v minulom roku najnebezpečnejším mestom na svete. So 138,2 vraždami na 100-tisíc obyvateľov sa Tijuana v rebríčku umiestnila na prvom mieste, uvádza vo svojej správe zverejnenej v stredu organizácia Consejo Ciudadano para la Seguridad Pública y la Justicia Penal.

Na druhej priečke podľa jej údajov skončilo mexické pobrežné mesto Acapulco so 110,5 vraždami na 100-tisíc obyvateľov, kým prvú trojku uzavrela venezuelská metropola Caracas s 99,9 vraždami na 100-tisíc obyvateľov. V honduraskom meste San Pedro Sula, ktoré bolo v rokoch 2011 až 2014 prvé na zozname, podľa správy naopak počet vrážd za posledných päť rokov klesol o 75 percent.

Na prvých desiatich priečkach zoznamu sa umiestnilo päť mexických, tri venezuelské a dve brazílske mestá - Natal a Fortaleza. Správa sa opiera o oficiálne štatistiky, mediálne dáta a štatistické prognózy. Do hodnotenia zahrnuli mestá s viac než 300-tisíc obyvateľmi, ktoré sa nenachádzajú vo vojnových zónach.

Viac o téme: MexikoTijuanaNajbezpečnejšie mesto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu