Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dráma vo francúzskom väzení: Odsúdený vrah sa zamkol s manželkou a zranil dvoch dozorcov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Jean Francois Badias)

CONDÉ-SUR-SARTHE - Špeciálna policajná jednotka zadržala väzňa, ktorý v utorok zranil nožom dvoch väzenských dozorcov vo francúzskom nápravnom zariadení a následne sa zamkol v tzv. rodinnej jednotke aj so svojou manželkou. Oznámil to minister vnútra Christophe Castaner.

Podľa zdrojov agentúry AFP policajná jednotka oboch pri zásahu postrelila, žena je údajne vo vážnom stave. Zásah sa uskutočnil približne desať hodín po tom, čo Michael Chiolo (27), ktorého úrady považujú za zradikalizovaného islamistu, najprv zaútočil keramickým nožom na dozorcov za pokriku "Alláhu akbar" a potom sa zamkol v rodinnej jednotke aj so svojou manželkou, ktorá ho prišla navštíviť.

Incident sa odohral vo väznici s vysokým stupňom stráženia, ktorá sa nachádza v obci Condé-sur-Sarthe na severozápade Francúzska. Nôž mohla prepašovať do väznice práve jeho manželka, domnieva sa ministerka spravodlivosti Nicole Belloubetová. "Neexistuje pochybnosť o teroristickom charaktere tohto útoku," zdôraznila Belloubetová.

Zástupca väznice Alassanne Sall uviedol, že jeden z dozorcov utrpel vážne poranenie na hrudi, druhý na tvári a chrbte. "Bol to naozaj pokus o vraždu. Všade bola krv. Miestnosť pre rodinné návštevy sa zmenila na bojovú scénu," povedal Sall. Chiolo bol odsúdený v roku 2015 na 30 rokov väzenia za brutálnu vraždu 89-ročného muža, ktorý prežil nacistické koncentračné tábory.

Viac o téme: VrahVäzenieFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu