Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Do väzníc sa už nik nedostane: Dozorcovia v reakcií na útok zablokovali vstupy

(Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Dozorcovia v stredu zablokovali vchody do 18 francúzskych väzníc v reakcii na utorkový útok, pri ktorom zradikalizovaný väzeň zranil nožom ich dvoch kolegov. Informovala o tom agentúra AP. Príslušníci väzenskej stráže v stredu ráno zablokovali vstup do 18 väzníc; neskôr sa ich počet znížil na desať.

Odborová organizácia CGT vo vyhlásení oznámila, že počet útokov na dozorcov narastá a začínajú byť neúnosné. Väzenská populácia sa podľa CGT stáva "pomstychtivou, agresívnou a násilníckou". Utorkový incident sa odohral vo väznici s vysokým stupňom stráženia, ktorá sa nachádza v obci Condé-sur-Sarthe na severozápade Francúzska.

Michael Chiolo (27), ktorého úrady považujú za zradikalizovaného islamistu, zaútočil keramickým nožom na dozorcov za pokriku "Alláhu akbar" a potom sa zamkol v rodinnej jednotke aj so svojou manželkou, ktorá ho prišla navštíviť. Väzňa zneškodnila špeciálna policajná jednotka, ktorá pri zásahu oboch postrelila. Chiolova žena neskôr zraneniam podľahla, napísal denník Le Monde, na ktorý sa AP odvoláva.

Viac o téme: DozorcoviaVäzniceFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu