Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Sexuálny škandál v Poľsku: VIDEO Známy onkológ mal obťažovať pacientky, až 88 obetí

Marek L. mal zneužiť pacientky. Zobraziť galériu (4)
Marek L. mal zneužiť pacientky. (Zdroj: TVN24)

GDANSK - Prokuratúra v severopoľskom meste Gdansk obžalovala chirurga-onkológa pre podozrenie, že počas onkologických vyšetrení v rokoch 2006 až 2017 sexuálne obťažoval 88 pacientok. Podľa televízie TVN24 mu hrozí až 12 rokov väzenia. Muž sa cíti byť nevinný.

Nemecký lekár zabil svoju milenku (†38) orálnym sexom: Penis si potrel nebezpečnou látkou

Už predvlani vo februári vyšetrovatelia informovali, že v Poľsku známy lekár Marek L. je podozrivý z obťažovania 25 pacientok. Avšak počas vyšetrovania v nasledujúcich mesiacoch sa ukázalo, že poškodených je 88 žien, medzi nimi jedno dievča mladšie ako 15 rokov.

Sexuálny škandál v Poľsku:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TVN24)

Hovorkyňa Gdanskej prokuratúry Gražyna Waryniuková uviedla, že deväť žien podvodne donútil k pohlavnému styku. "Začal mi vyšetrovať brucho. Stál za mnou. Ruky zosunul príliš nízko a začal mi ich dávať tam, kam nemal," opísala jedna z pacientok správanie Marka L.

Sexuálny škandál v Poľsku:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TVN24)

Počas vyšetrovania prípadu policajti vypočuli asi 3000 žien, ktoré k tomuto lekárovi chodili. Polícia sa snažila o zatknutie Mareka L., súd však rozhodol, že po zložení kaucie 20-tisíc zlotých (asi 4 640 eur) môže zostať na slobode. Bol ale pod policajným dohľadom a nesmel vykonávať svoje povolanie.​

Viac o téme: Sexuálne obťažovaniePacientkyPoľskoOnkológ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu