Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Trump sa podrobil výročnej lekárskej prehliadke: Aj vo vysokom veku je zdravý ako rybička

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Susan Walsh)

WASHINGTON - Ako "veľmi dobrý" zhodnotil v piatok zdravotný stav Donalda Trumpa jeho lekár, ktorý informoval o výsledkoch výročnej zdravotnej prehliadky amerického prezidenta. Tej sa Trump podrobil už druhýkrát od nástupu do funkcie v januári 2017, uviedla tlačová agentúra AP.

Podľa vyjadrenia lekára Seana Conleyho, stojaceho na čele tímu špecialistov, ktorí vyšetrovali 72-ročného Trumpa v Národnom vojenskom zdravotnom stredisku Waltera Reeda pri Washingtone, je pravdepodobné, že zdravotný stav prezidenta zostane rovnako dobrý aj počas zvyšku jeho funkčného obdobia a v nasledujúcom období.

Rutinná zdravotná prehliadka trvala štyri hodiny, pričom Trump nepodstúpil žiadne vyšetrenia, ktoré by si vyžadovali podanie sedatív alebo anestéziu. Conley neprezradil konkrétne údaje, ako sú hmotnosť, pulz alebo krvný tlak.

Vlani prezidentov lekár Ronny Jackson označil výsledky prehliadky za vynikajúce, pričom vtedy mimoriadne dobre dopadol skríning kognitívnych funkcií. Trump sa úradu prezidenta USA ujal vo veku 70 rokov, čím sa stal najstaršou osobou v dejinách zvolenou na tento najvyšší post v Spojených štátoch.

Viac o téme: Donald TrumpWashingtonLekárska prehliadkaSpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu