Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Škandál v Nemecku: Poslanci odišli počas pocty obetiam holokaustu z parlamentu

Členovia nemeckej krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) odchádzajú počas pocty obetiam holokaustu z bavorského krajinského parlamentu.
Členovia nemeckej krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) odchádzajú počas pocty obetiam holokaustu z bavorského krajinského parlamentu. (Zdroj: SITA/Peter Kneffel/dpa via AP)

BERLÍN - Viac ako desiatka členov nemeckej krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) v stredu odišla počas pocty obetiam holokaustu z bavorského krajinského parlamentu. Spravili tak po tom, ako ich významná židovská líderka obvinila z bagatelizovania nacistických zločinov.

Poslanci sa zdvihli a opustili miestnosť po tom, ako sa bývalá predsedníčka Ústrednej rady Židov v Nemecku Charlotte Knobloch, ktorá prežila holokaust, vyjadrila, že "táto takzvaná Alternatíva pre Nemecko zakladá svoju politiku na nenávisti a marginalizácii". Označila ich tiež za stranu, ktorá zľahčuje zločiny nacistov a má úzke väzby na extrémnu pravicu. Poslanci z ostatných strán na jej slová reagovali potleskom postojačky.

Viac o téme: ObetePoslanciHolokaustNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu