Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nový škandál ohľadom Macronovho bezpečnostného exporadcu, ministerstvo pohrozilo právnymi krokmi

Emmanuel Macron
Emmanuel Macron (Zdroj: SITA/Benoit Tessier/Pool Photo via AP)

PARÍŽ - Francúzske ministerstvo zahraničných vecí pohrozilo právnymi krokmi voči bývalému bezpečnostnému poradcovi francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona. Informovala o tom v piatok agentúra AP, keď sa objavili správy, že svoje diplomatické pasy používa aj po tom, ako ho prepustili za zbitie demonštranta.

Ide o najnovší zo škandálov týkajúcich sa Alexandra Benallu. Ten podľa denníka Le Monde cestoval nedávno do Čadu a Kamerunu na stretnutia na vysokej úrovni a investigatívny portál Mediapart uviedol, že na to použil diplomatické pasy. Prezidentský palác však trval na tom, že Benalla už nemá žiadne spojenie s Macronovým úradom.

Hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí Agnes von der Muhllová informovala, že ministerstvo požiadalo v júli Benallu, aby vrátil dva diplomatické pasy, ale on nevyhovel. Rezort diplomacie "skúma ďalšie kroky vrátane právnych", dodala hovorkyňa. Kauza Benalla má negatívny vplyv na popularitu francúzskej vlády, prezidenta Macrona i vládnej strany Republika v pohybe (LREM).

Viac o téme: Emmanuel MacronFrancúszkoAlexander Benall
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu