Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Muž zákona prežil svoje najhoršie Vianoce: VIDEO Strata partnera práve na Štedrý deň

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

WELLINGTON - Nočná mora každého psovoda je určite vtedy, keď príde o najvernejšieho štvornohého partnera počas služby. Situácia je o to tragickejšia, že príslušníkovi polície na Floride sa táto strašná strata prihodila priamo na Štedrý deň.

Hrdinom, ktorý padol za život ostatných ľudí bol príslušník policajnej jednotky K9, trojročný pes menom Cigo. Všetko sa to udialo nasledovne. Policajné orgány boli anonymne informované, že v nákupnom centre Palm Beach County sa nachádza muž, ktorý bol v minulosti obvinený z vraždy a násilnej činnosti ozbrojeného prepadnutia.

Ako sa neskôr ukázalo, muž bol členom obávaného pouličného gangu Latin Kings. Policajný zásah však nedopadol podľa očakávania a kancelária šerifa zakrátko obdržala hlásenie, že pri akcii sa vyskytla jedna obeť, ktorou bol práve Cigo.

Páchateľa naháňal

Muž sa pred policajtmi rozbehol, no Cigo ho začal sledovať. Práve počas naháňania člena nebezpečného gangu prišiel štvornohý príslušník floridskej polície o život. Hrdinským činom však Cigo uchránil ľudí pred útokom nebezpečného muža, ktorého polícia neskôr zranila a ten skončil na nemocničnom lôžku vo vážnom stave.

Celý prípad veľmi ťažko znáša práve Cigov psovod, ktorému ľudia na videu prejavujú úprimnú sústrasť. Chviľa, keď sa snaží zmieriť so stratou partnera je emočne nabitá a aj ostatní ľudia na videu ju veľmi ťažko znášajú.

Nepoprierateľný je ale fakt, že Cigo sa do dejín floridskej polície zapíše ako policajný pes, ktorý uchránil životy svojich kolegov. 

Viac o téme: Policajný pesFlorida
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu