Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dohra krutej smrti misionára, ktorého zabili domorodci: VIDEO Polícia plánuje nebezpečnú akciu

John Allen Chau Zobraziť galériu (4)
John Allen Chau (Zdroj: Instagram/johnachau)

NAÍ DILLÍ - Indická polícia a experti na antropológiu sa snažia dostať k telu amerického misionára, ktorého minulý týždeň zabili členovia izolovaného kmeňa. Johna Allena Chaua (27) zabili 17. novembra na odľahlom ostrove Severný Sentinel, uviedla v sobotu polícia.

Hrozivé detaily smrti misionára, ktorého zabili domorodci: Prvý šíp trafil Bibliu, potom už neunikol

Sentinelci, ktorí žijú na malom lesnatom ostrove a bránia sa akýmkoľvek kontaktom s cudzincami, často útočia na každého, kto sa priblíži, pripomína agentúra AP s tým, že ostrov sa nachádza v oblasti, kde sa spája Bengálsky záliv s Andamanským morom. Návštevy ostrova vláda prísne obmedzuje, keďže kmeň je citlivý na nákazy.

Dohra krutej smrti misionára,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram/johnachau)

Denníky, ktoré si Chau písal, naznačujú, že chcel členov kmeňa obrátiť na kresťanskú vieru. Podľa polície sa z lode, ktorá ho priviezla do blízkosti ostrova, vydal k brehu na kajaku. Svedkovia na lodi vypovedali, že videli, ako domorodci po ňom strieľali šípmi a neskôr ho pochovali do piesku.

Dohra krutej smrti misionára,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram/johnachau)

Polícia zatkla sedem osôb vrátane rybárov, ktorí mu pomohli dostať sa na ostrov, uviedla agentúra DPA. Polícia diskutuje tiež s indickými antropológmi, aby porozumela správaniu členov kmeňa a prišla na to, ako sa dostať k telu Američana. Podľa niektorých expertov je možné, že sa to nikdy nepodarí. V roku 2006 domorodci zabili dvoch indických rybárov, ktorým sa pokazila loď a ocitli sa na brehu ostrova.

Viac o téme: OstrovTeloPolícia IndiaAmeričanSeverný Sentinel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu