Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Zverstvá, z ktorých sa vám obráti žalúdok: Futbalový rozhodca mal zneužiť viac ako 300 chlapcov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

OSLO - Nórske úrady obvinili 26-ročného muža zo sexuálneho zneužívania viac ako 300 chlapcov. Muž, údajne futbalový rozhodca, podľa prokurátorov väčšinu svojich obetí z Nórska, Dánska a Švédska obťažoval na internete. S niektorými sa však vraj stretol aj osobne. Polícia vyšetrovala muža niekoľko rokov a jeho prípad označuje za najväčší prípad sexuálneho obťažovania v tejto krajine.

Nórske médiá informovali, že muž na internetových fórach predstieral, že je dievča, ktoré sa volá Sandra alebo Henriette, aby si získal dôveru chlapcov a presvedčil ich, aby mu poslali ich nahé fotografie alebo videá. Obete lákal na peniaze, nahé fotografie spomínanej Sandry alebo na šnupavý tabak a keď mu ich snímky poslali, tak sa im údajne vyhrážal ich zverejnením, ak mu nepošlú ďalšie. Podľa verejnoprávnej vysielacej spoločnosti NRK muž dostal viac ako 16-tisíc videí.

Predpokladá sa, že obvinenia voči mužovi súvisia s údajným vyhrážaním sa zverejnením fotiek a videí na internete. Niektoré obvinenia zahŕňajú fyzické zneužitie obetí, s ktorými sa muž stretol osobne. Chlapci, ktorých muž obťažoval, sú vo veku 9 až 21 rokov a žiaden z nich, s výnimkou jedného, o tom, čo sa stalo, neinformoval svojich rodičov, uvádzajú nórske médiá. Podľa právnika zastupujúceho obete takmer všetci chlapci mali problém vysporiadať sa s prípadom, pretože sa tiež cítili byť vinní.

Podľa štátnej prokurátorky Guro Hansson Bull je to "zatiaľ najväčší prípad sexuálneho zneužívania v Nórsku". Na prípade pracoval tím 15 vyšetrovateľov, ktorí preskúmavali inkriminované fotografie, videá a súbory z rozhovorov z internetových fór. Muža pôvodne zatkli v roku 2016, potom ho prepustili a nakoniec ho po druhý raz zadržali. Jeho právnička Gunhild Laerum sa pre nórske médiá vyjadrila, že jej klient od začiatku spolupracoval s políciou a chodil na terapiu. Prípad sa dostane pred súd v roku 2019.

Viac o téme: MužNásilieChlapciNórsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu