Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mladá rodina sa vybrala na výlet, netušila, aké peklo ju čaká: Najhoršia smrť, a pritom mohli žiť!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WILLOWRA - Obrovskou tragédiou sa skončil pre jednu rodinu výlet v odľahlej časti Austrálie. Po tom, ako im zlyhalo auto a zostali bez mobilného signálu, márne čakali na pomoc. Polícia preto opakovane vyzýva verejnosť, aby nikto nepodceňoval cestu do tejto oblasti a pred odchodom z domu si do auta pribalil väčšiu zásobu vody a jedla.

Horúce počasie podcenila austrálska rodina, ktorá vyrazila minulý piatok na svoju cestu z mesta Willowra vo vyprahnutom regióne Outback. Po 62 kilometroch sa im pokazilo auto a keďže v odľahlej oblasti nebol ani mobilný signál, zostali úplne napospas osudu. A pritom stačilo, aby okolo nich niekto prešiel a určite by im pomohol alebo aspoň išiel po pomoc.

Partia kamarátov sa kúpala vo vírivke, keď nastal strašný horor: Mladík (†30) to neprežil

Na tragédiu minulý týždeň v stredu upozornil muž, ktorý našiel trojčlennú mladú rodinu bez akýchkoľvek známok života približne 4,5 kilometra od ich pokazeného auta. Neskôr vyšlo najavo, že išlo iba o devätnásťročný manželský pár a ich trojročného syna. Bez dostatočnej zásoby vody a jedla jednoducho nemali šancu, pretože v týchto dňoch sa denná teplota v danej lokalite šplhá k štyridsiatke. 

Mladá rodina sa vybrala
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Polícia tiež zistila, že v aute sa spolu s posádkou viezol aj dvanásťročný chlapec, po ktorom začala okamžite pátrať. Lenže ani jemu už nedokázali pomôcť. Jeho mŕtve telo objavili približne 120 metrov od miesta, kde našli zvyšok posádky. "Napriek tomu, že polícia nemá žiadne informácie, ktoré by naznačovali, že v aute boli aj iní cestujúci, budeme pokračovať v preventívnej prehliadke okolia," uviedol policajný šéf Southern Desert Division Jody Nobbs. Zároveň upozornil všetkých, ktorí sa chystajú na cestu týmto nehostinným miestom, aby nezabúdali na lekárničku a dostatočné zásoby jedla a vody. "Toto je odstrašujúci príklad a mal by slúžiť ako pripomienka, aby nikto nič nepodceňoval."

Viac o téme: TragédiaAustráliaPokazené auto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu