Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rodina pochovala nebožtíka: O dva mesiace sa otvorili dvere a všetci takmer skolabovali

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ASTANA - Aigali Supugaliev (63) z dediny Tomarly v Kazachstane narobil poriadny rozruch v živote svojich príbuzných po tom, čo 9. júla jednoducho odišiel z domu a nikomu nič nepovedal. Keď po dvoch mesiacoch neďaleko našli mŕtvolu, rodina dostala strach a jej neblahé predtuchy sa potvrdili, keďže testy DNA na 99,92 percenta dokázali, že je to on. Aké však bolo prekvapenie rodiny, keď sa zrazu z ničoho nič po pohrebe objavil doma.

Syn strčil matku (†81) po smrti do mrazničky: Tri roky vraj veril, že raz vstane z mŕtvych

Keď bola Aigalimu ponúknutá práca na štyri mesiace na vzdialenej farme, dlho neotáľal, zbalil si veci a jednoducho odišiel bez toho, aby o tom dal vedieť svojej rodine. Po dvoch mesiacoch však objavili blízko jeho domu mŕtvolu a príbuzní sa obávali najhoršieho. Testy DNA im dali za pravdu. Podľa portálu thesun.co.uk išlo na 99,92 % o jeho osobu, čo už naozaj hraničí s istotou.

Presne tak sa zachovali aj úrady. Bolo vydané osvedčenie o úmrtí a jeho brat Esengali usporiadal pohreb, na ktorý prišla celá rodina. Mŕtvy muž bol pochovaný podľa moslimských tradícií, no po čase sa stalo niečo, čo príbuzných riadne vystrašilo.

"Keď sa Aigali vrátil domov živý a zdravý, moja dcéra Saule, keď uvidela svojho "mŕtveho" strýka, takmer dostala infarkt," uviedol Esengali. "Analýza DNA potvrdila, že to bol môj brat. Verili sme výsledkom a urobili sme všetky pohrebné a spomienkové obrady. Utratil som na to kopec peňazí. Ale nejde ani tak o peniaze. Koho sme pochovali? Možno jeho príbuzní stále túto osobu hľadajú," dodal Esengeli.

Ostatní členovia rodiny boli z jeho príchodu nadšení, no stále vyvstávajú otázky ohľadom toho, kde vedci urobili chybu. "Sláva Alahovi, že sa vrátil živý, ale podáme žalobu na odborníkov, ktorí nám dali takýto výsledok testov DNA," povedala Aigaliho sestra Aiman (51). Podľa miestnych správ došlo k porovnávaniu vzoriek z kúskov nechtov.

"Je nemožné jednoznačne určiť, že toto je telo nejakého človeka, spoliehajúc sa len na výsledky vyšetrenia DNA. Nemali by sme zabudnúť na zvyšných 0,08 %," bráni sa vedkyňa Akhmaral Zhubatyrovová.

Viac o téme: PohrebTesty DNAAigali Supugaliev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu