Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Únos v Prahe: Ukrajinec násilím zobral matke svoju dcérku (4) na FOTO, dohra na hraniciach

Dmytro Irinin a Karina Savková Zobraziť galériu (3)
Dmytro Irinin a Karina Savková (Zdroj: Polícia ČR)

PRAHA - Štyridsaťdeväťročný muž v Prahe údajne násilím uniesol vo štvrtok popoludní svoju štvorročnú dcéru, ktorá bola súdom zverená matke. Na policajnom webe to dnes oznámil hovorca pražskej polície Jan Daněk. Dmytro Irinin a dcéra Karina Savková pochádzajú z Ukrajiny. Polícia prosila verejnosť o pomoc pri pátraní. Nakoniec sa dvojicu podarilo dnes ráno chytiť až na poľsko-ukrajinských hraniciach.

Ladislav pripravoval únos syna najbohatšej Slovenky: NAKA mu to prekazila, súd rozhodol o treste

"Muž je otcom dieťaťa, pričom dieťa bolo obvodným súdom pre Prahu 3 zverené do starostlivosti matky. Tej podozrivý včera (vo štvrtok) okolo 17:00 v mieste bydliska na Vinohradoch dcéru násilím odobral, a z miesta odišiel vozidlom značky Škoda nevedno kam," opísal situáciu Daněk. Na muža bol vydaný súhlas so zadržaním pre podozrenie zo spáchania únosu dieťaťa. Policajti tiež požiadali verejnosť o pomoc pri pátraní.

Dmytro Irinin
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Policajti predpokladali, že hľadaný muž bude chcieť opustiť Českú republiku a cestovať na Ukrajinu. "Muža sa vďaka tomu podarilo zadržať na poľsko-ukrajinských hraniciach," povedal hovorca. Pri zadržaní muža bola nájdená aj nezvestná dievčina. Daněk ČTK povedal, že malá Karina je v poriadku.

Karina Savková
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Viac o téme: DcéraúnosPátraniePrahaKarina SavkováDmytro Irinin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu