Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Planý poplach v Barcelone: Na železničnej stanici evakuovali vlaky, polícia hľadala výbušniny

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/AP Photo/Joan Monfort)

BARCELONA - Polícia v katalánskej metropole Barcelona oznámila, že v stredu ráno evakuovala dva vlaky na tamojšej hlavnej železničnej stanici pre možnú prítomnosť výbušnín. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Úrady v katalánskej metropole Barcelona opäť otvorili hlavnú železničnú stanicu po tom, ako ju v stredu počas dopravnej špičky zavreli, pokým polícia pátrala po možných výbušninách v podozrivom kufri. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na miestnu políciu.

Špecialisti na stanici Barcelona-Sants kontrolovali koľaje využívané vysokorýchlostnými súpravami, keďže bezpečnostný skener zaznamenal o 08.00 h SEČ vo vnútri kufra objekt s tvarom podobným možnému výbušnému zariadeniu.

Dva vlaky prehľadali, uviedla nemenovaná hovorkyňa polície. Podľa nej úrady nariadili v súlade s príslušným protokolom evakuáciu stanice, pokým špecialisti pátrali po výbušninách. O viac ako hodinu neskôr španielska železničná spoločnosť prevádzkujúca trate ADIF oznámila, že stanica obnovila svoju prevádzku.

Viac o téme: Železničná stanicaEvakuáciaVýbušninaBarcelona
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu