Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zeman v Číne sadol za klavír, potom to prišlo! Prezident je opäť na smiech celému národu

Miloš Zeman sa stretol s čínskym prezidentom a zahral mu jeho najobľúbenejšiu skladbu. Zobraziť galériu (3)
Miloš Zeman sa stretol s čínskym prezidentom a zahral mu jeho najobľúbenejšiu skladbu. (Zdroj: Facebook/Miloš Zeman - prezident ČR)

ŠANGHAJ - Český prezident Miloš Zeman na medzinárodnom veľtrhu v Šanghaji zahral v pondelok čínskemu prezidentovi Si Ťin-pchingovi i ďalším politikom na klavíri, napísal spravodajský server Novinky.cz.

Zeman sa na šanghajskom veľtrhu posadil za klavír v národnom stánku Českej republiky. Medzi poslucháčmi bol okrem čínskeho prezidenta aj ruský premiér Dmitrij Medvedev. Zeman sa tak stal opäť hitom internetu a v komentároch na Facebooku si z neho ľudia robili srandu. 

Zeman hrá na klavíri

Zeman zahral svoju najobľúbenejšiu

Zeman svojim zahraničným náprotivkom zahral skladbu Sentimental Journey. „Ako privítanie na národnom stánku Českej republiky zahral pán prezident čínskemu prezidentovi a ďalším zahraničným náprotivkom na piano svoju najobľúbenejšou pieseň - Sentimental Journey,“ uviedol na Twitteri hovorca českej hlavy štátu Jiří Ovčáček.

Miloš Zeman sa stretol
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Miloš Zeman - prezident ČR)

Zeman je na štvordennej návšteve Číny. V pondelok ho okrem otvorenia šanghajského veľrhu čaká ešte rokovanie s guvernérom provincie Che-pej i rokovanie so zástupcami štátnej spoločnosti CITIC, ktorá prevzala v ČR aktivity spoločnosti CEFC, dodali Novinky.cz.

Miloš Zeman sa stretol
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Miloš Zeman - prezident ČR)

Viac o téme: Miloš ZemanSi Ťin-pchingČina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu