Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Partia mužov sa dopustila nepredstaviteľnej nechutnosti: Terčom len 4-ročné dievčatko

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: indiatvnews.com)

LUCKNOW - Indická polícia vyšetruje obvinenie z hromadného znásilnenia štvorročného dievčaťa. Údajný čin sa stal v severoindickom štáte Uttarpradéš v nemocnici, kde dievča ležalo na jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS). Informovala o tom dnes agentúra AP.

Dievča sa zverilo svojej babičke, že keď bolo v sobotu v noci samo, znásilnil ho ošetrovateľ a ďalší štyria muži. Polícia jedného muža zadržala a po ďalších pátra. Požiadala o záznamy z bezpečnostných kamier a snaží sa zistiť, prečo bolo dievča na oddelení JIS samo. V nemocnici, kde bola štyri dni, sa dievča liečilo po uštipnutí hadom.

Násilie na ženách sa v Indii dostalo do popredia pozornosti v roku 2012, kedy v metropole Dillí zomrela študentka, ktorú v idúcom autobuse brutálne znásilnila skupina mužov. Prípad vyvolal v celej krajine protesty týkajúce sa postavenia žien a prinútil vládu k zmene zákonov na ich ochranu. Napriek tomu počet útokov v krajine výrazne neklesá.

V reakcii na znásilnenie a vraždy mladých dievčat a iné útoky na deti vláda v apríli schválila trest smrti za znásilnenie dieťaťa mladšieho ako 12 rokov.

Viac o téme: DievčaZnásilnenieIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu