Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V babyboxe našli Ivanku: Bábätko bolo zababušené v deke a leopardej koži, lekári prehovorili

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images, Profimedia)

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Novorodené dievčatko našli v stredu 17. októbra v babyboxe v Juhočeskom kraji. Bábätko tam niekto odložil okolo jednej hodiny ráno. Podľa hovorkyne záchrannej služby, dieťa je zdravé, a bolo zababušené v modrej deke, žltej osuške i v kúsku leopardej kože.

Petra Kafková, hovorkyňa juhočeskej záchrannej služby, priblížila, že v stredu okolo jednej hodiny ráno niekto odložil novorodené dievčatko do českobudějovického babyboxu. Kafková potvrdila, že dieťa je zdravé.

Dieťa v deke
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

„Lekári vykonali základné vyšetrenia, následne bolo dievčatko prevezené na novorodenecké oddelenie českobudějovickej nemocnice,“ doplnila hovorkyňa záchrannej služby.

Zakladateľ babyboxov Ludvík Hess pre český denník opísal, že bábätko bolo zabalené v modrej deke a žltej osuške i s kúskom leopardej kože.

Babybox v Česku.
Zobraziť galériu (3)
Babybox v Česku.  (Zdroj: Profiimedia)


Čítajte aj: Medvede trhajú ovce pre zábavu, ničia úle i ohrady: FOTO Emil ho videl pri stanici, kŕmil sa jablkami


Riaditeľ juhočeskej záchrannej služby Marek Slabý povedal, že dievčatko dostalo meno Ivanka na počesť juhočeskej političky Ivany Stráskej, vďaka ktorej sa nainštalovali babyboxy v Českých Budejoviciach. Dosiaľ v nich bolo odložených 26 detí. Od roku 2005 bolo v Českej republike odložených 178 detí (103 dievčat a 75 chlapcov).

Viac o téme: DieťaBabybox
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu