Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Populárne turistické miesto chystá tvrdý zákon: Pouliční opilci majú hlavy v smútku

Benátky
Benátky (Zdroj: Getty Images)

BENÁTKY - Benátky zrejme čoskoro začnú pokutovať každého, kto sa po 19.00 h objaví na ulici s fľašou alkoholu - hoci len v nákupnej taške. O pripravovanom zákaze informovala v stredu na svojej webstránke stanica BBC.

Tamojšia polícia uviedla, že opatrenie bude zamerané najmä na opilcov, a jeho cieľom nebude zastavovať bežných ľudí, ktorí si v obchode nakúpia alkohol. Zákaz, o ktorom budú príslušné orgány hlasovať v októbri, sa týka prenosu alkoholu za účelom konzumácie vo verejnom priestore bez "oprávneného dôvodu" a vzťahuje sa na akékoľvek alkoholické nápoje, informovala talianska agentúra ANSA. 

Lokálna verzia denníka Corriere Della Sera opatrenie označila za "jeden z najprísnejších predpisov" na celom severovýchode Talianska. Benátky nedávno avizovali plán prijať i ďalšie kontroverzne vnímané opatrenie - zákaz sedenia či ležania na zemi, o ktorom má miestna samospráva taktiež hlasovať v októbri. Ak opatrenie odsúhlasí, turistom budú hroziť za takéto odpočívanie na akýkoľvek nepovolených miestach pokuty v rozmedzí 50-500 eur. 

Turisticky vyhľadávané Benátky sú pritom i teraz známe mnohými prísnymi pravidlami, pričom zákaz sedenia na zemi už platí na niektorých najvyhľadávanejších miestach. Za takéto nepovolené odpočívanie hrozí napríklad na Námestí svätého Marka turistom až 200-eurová pokuta. 

Viac o téme: AlkoholNocZákonBenátky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu