Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prezident Macron si pohneval ľudí: VIDEO Debata s nezamestnaným mladíkom (25) vzbudila vášne

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Francetvinfo.fr)

PARÍŽ - Debatu vyvolal v nedeľu vo Francúzsku videozáznam rozhovoru prezidenta Emmanuela Macrona s nezamestnaným záhradníkom. Dvadsaťpäťročný mladík sa šéfovi Elyzejského paláca sťažoval, že nemôže nájsť prácu. Poľutovania a sľubov sa ale muž od Macrona nedočkal, informovala stanica franceinfo. Podľa prezidenta totiž nie je ťažké prácu nájsť. "Prejdem ulicu a niečo pre vás určite nájdem," povedal nezamestnanému.

A je z neho Francúz! Migrant, ktorý zachránil dieťa na balkóne, dostal štátne občianstvo

"Mám 25 rokov, môžem rozosielať životopisy a motivačné listy, ako chcem, a nič sa nestane," povedal mladý muž prezidentovi v záhradách Elyzejského paláca, ktorý otvoril svoje brány pri príležitosti Dní európskeho dedičstva. Na otázku prezidenta, v akom odbore chce pracovať, muž odpovedal, že v záhradníctve.

Prezident Macron si pohneval
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Francetvinfo.fr)

Macron mladíkovi odporučil, aby zmenil odbor. "Choďte do (parížskej štvrte) Montparnasse a prejdite sa po ulici s kaviarňami a reštauráciami. Som si naozaj istý, že jedna či dve v súčasnosti niekoho hľadajú," poradil nezamestnanému prezident. "Hotely, kaviarne, reštaurácie... Prejdem ulicu a niečo pre vás určite nájdem," dodal s tým, že kamkoľvek príde, hovoria mu ľudia, že hľadajú zamestnancov.

Videorozhovor, ktorý urobila stanica franceinfo, vyvolalo nielen na sociálnych sieťach diskusie. Rad ľudí Macrona, ktorého kritici prezývajú "prezident bohatých", obviňoval z nedostatku sociálneho cítenia.

Komunistický politik Ian Brossat v rozhovore so stanicou BFMTV povedal, že prezident sa snažil u mladého muža vyvolať pocity viny. Macrona naopak podporil predseda jeho strany Republika v pohybe (REM) Christophe Castaner. "Dávate prednosť prázdnym frázam?" spýtal sa vo vysielaní stanice RTL. "Ja dávam prednosť prezidentovi, ktorý hovorí pravdu," dodal.

V júli predstavovala nezamestnanosť vo Francúzsku 9,2 percenta. Priemer Európskej únie bol v rovnakom čase 6,8 percenta.

Viac o téme: PrácaNezamestnanosťEmmanuel Macron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu