Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hrôzostrašné VIDEO nehody vládnej limuzíny: Zázrak! Prezident vyšiel z vraku iba so škrabancami

Nehoda moldavského prezidenta. Zobraziť galériu (2)
Nehoda moldavského prezidenta. (Zdroj: Youtube/www.stiripesurse.ro)

KIŠIŇOV - Moldavský prezident Igor Dodon sa stal účastníkom vážnej dopravnej nehody, ku ktorej došlo v nedeľu neďaleko metropoly Kišiňov. Prezidenta previezli do nemocnice s ľahkými zraneniami, informovala televízia BBC.

Podľa správ miestnych médií vrazil do prezidentskej kolóny protiidúci kamión, ktorý predbiehal iné vozidlo. S nákladiakom sa zrazili dve autá z Dodonovho sprievodu a minimálne jedno z nich sa prevrátilo. Nebolo pritom jasné, v ktorom aute cestoval prezident.

Podľa poradcu hlavy štátu Maxima Lebedinschiho je prezident v poriadku a jeho stav si nevyžadoval ani lekársku pomoc. Štátna bezpečnostná služba uviedla, že prezident má na tele len niekoľko škrabancov.

Igor Dodon
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP)

Podľa miestnych médií je však vo vážnom stave Dodonova matka, ktorá sa viezla v jednom z vozidiel kolóny. Dodonovi spolupracovníci označili za vinníka nehody vodiča kamiónu. Prorusky orientovaný prezident Igor Dodon (43) stojí na čele Moldavska od decembra 2016. Opakovane sa pritom dostáva do sporov s prozápadnou vládou tejto bývalej sovietskej republiky.

Tragická autonehoda

Predseda vlády gruzínskej separatistickej provincie Gennadij Gagulija (†70) však už také šťastie nemal. Počas víkendu mal autonehodu, pri ktorej zahynul. Jeho auto išlo v kolóne, ktorou sa abcházka delegácia vracala z návštevy Sýrie. 

Do premiérovho vozidla narazilo auto, ktoré náhle vyšlo z protiidúceho pruhu do protismeru a ktoré riadil mladý obyvateľov Abcházska. Okolnosti nehody sa podľa neho vyšetrujú.

Viac o téme: Dopravná nehodaMoldavskoKišiňovIgor Dodon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu