Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Veľké nešťastie v Česku: Na výrobnú halu spadol vrtuľník, štvorčlenná posádka neprežila

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PLZEŃ - V západočeskom meste Plzeň spadol v stredu popoludní malý vrtuľník na výrobnú halu zinkovne. Záchranári sa snažili na mieste oživiť štyroch vážne zranených ľudí, ale tí zraneniam podľahli.

Štvorčlenná posádka malého vrtuľníka zomrela v stredu popoludní po páde stroja na výrobnú halu zinkovne v západočeskom meste Plzeň. Záchranári sa pokúšali vážne zranených oživiť, ale napriek snahe sa im to nepodarilo. Informoval o tom spravodajský portál Novinky.cz. Havária sa stala na ulici Domažlická v priemyselnej časti Plzne. Vrtuľník typu Robinson zostal visieť na konštrukcii budovy.

Záchranári vyhlásili stav hromadného postihnutia ľudí a vyslali na miesto niekoľko posádok. V čase pádu vrtuľníka sa v hale nenachádzali žiadne ďalšie osoby, uviedla hovorkyňa polície Martina Korandová. Podľa jej slov sa príčinami tragédie bude zaoberať vyšetrovanie.

Statika budovy je zrejme narušená, dodal informáciu portál Novinky.cz. Hovorca hasičov Petr Poncar už skôr oznámil, že zo stroja unikajú prevádzkové kvapaliny, ale požiar zatiaľ nevznikol. Podľa informácií českého denníka Právo sa vrtuľník nakoniec prepadol dovnútra haly.

Viac o téme: NehodaMŕtviVrtuľník Plzeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu